Továbbjutottunk a MOL Magyar Kupában, a B csapatunk pedig a Szederkényt fogadja

NB II-es együttesünk sikerrel vette az első akadályt a hazai kupasorozatban, ma délután 16:00-kor pedig B csapatunknak lesz lehetősége a második szentlőrinci győzelem megszerzésére a Szederkény ellen.

 

 

 

Mint ahogyan azt már a beharangozónkban is említettük, a MOL Magyar Kupa 6. fordulójában a BKV Előre együttesét sorsolták ki számunkra. Tegnapi ellenfelünk az NB III. Nyugati csoportjában szerepel és jelenleg a 18. helyet foglalja el. A találkozó 10. percében azonban hidegzuhanyként érkezett a budapesti gárda vezető találata: a középső harmadban egy labdavesztésünk után a BKV Előre támadásba lendült, majd a szélről érkező beadás Wágner Richárd Józsefet találta meg, aki 13 méterről a jobb alsó sarokba gurított. A 31. percben aztán megszületett az első szentlőrinci gól is: egy baloldali bedobást követően Vajda Rolandhoz került a labda, aki az alapvonal irányába készítette le a játékszert Harsányi Istvánnak, csapatkapitányunk pedig az ötös vonaláról betörve, gyakorlatilag nullszögből elcsavarta a labdát a hazaiak kapusa mellett. A második félidőben csak egy találat született, amivel el is dőlt az összecsapás sorsa: a 79. percben egy baloldali szögletet végeztünk el, amit Keresztes Bencének sikerült megcsúsztatnia, és a hazaiak játékosáról, Tóth Szabolcsról a vendéglátók kapujába került a labda (a BKV Előre játékosa tehetetlen volt a megcsúsztatott labdánál). Ezzel a győzelemmel bejutottunk a MOL Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé.

 

 

BKV Előre – Szentlőrinc 1-2 (1-1)

Labdarúgó MOL Magyar Kupa, 6. forduló. Budapest, BKV Előre Stadion. Vezette: Nagy Róbert (Tóth II. Vencel, Márkus Tamás). BKV Előre: Éliás – Dinka, Girán, Pokó, Wágner, Miknyóczki (Tóth, 56.), Kiss, Szabó, Ihos, Stefán (Németh, 73.), Szegő (Nagy, 70.). Vezetőedző: Menczeles Iván.Szentlőrinc: Pacéka – Czuczi, Havas, Keresztes, Forgács (Nagy, 80.) – Törőcsik, Lehoczky, Kondor (Kapronczai, 65.) – Harsányi, Sili, Vajda (Sinkovits, 46.). Vezetőedző: Sluka Marián.

Gólszerzők: Wágner (10.) ill. Harsányi (31.), Tóth (79., öngól)

 

Ma délután a Szederkényi SE-t fogadja B csapatunk a Megyei I. osztály 5. fordulójában. Azonos a mérlegünk a szederkényiek ellen, mint a PTE-PEAC ellen volt: eddigi öt találkozónkból mind az öt alkalommal vesztesen kerültünk ki. A PEAC ellen ez a rossz sorozat megtört az előző hétvégi 4-0-ás győzelemmel, így jogosan bízhatunk benne, hogy fiatal labdarúgóink a pécsi győzelemből erőt merítve ezt a negatív szériát is meg fogják törni.

 

Abban bízom, hogy az a mentalitás fog jellemezni bennünket, ami az elmúlt találkozókon, és akkor meglesz a lehetőségünk a három pont megszerzésére – nyilatkozta Horváth Zoltán. - A védekezésünknek végig fegyelmezetten kell működnie, a támadó harmadban pedig jó döntéseket kell hozni és könyörtelenül értékesíteni kell a helyzeteket.

 

Hajrá Lőrinc!

 

Az 5. forduló programja: Lovászhetény – Harkány 7-0, Sellye – Bóly 2-4, Szentlőrinc II. – Szederkény, Kétújfalu – Boda, Sikós – Villány, Pécsvárad – PVSK (elhalasztva), Komló – PTE-PEAC (elhalasztva).