Úgy kellett ez a három pont, mint egy falat kenyér!

Négy nyeretlenül megvívott bajnoki után végre teljes sikerrel zártunk egy meccset: Torvund Alexander góljával nyertünk a WKW ETO FC Győr otthonában. Ez volt az első idegenbeli győzelmünk az NB II-ben. 

 

Érezni lehetett a fiúkon, hogy nagyon odateszik majd magukat a Győr otthonában, hiszen mindenki átérezte, hogy hatalmas szükségünk van már a sikerélményre. Persze idegenben nem könnyű pontot, pontokat szerezni, és azt is érdemes hozzátenni, hogy az ETO eddig veretlen volt saját otthonában – ennek ellenére az első félidőt kapott gól nélkül hoztuk le. A házigazdáknak voltak helyzetei, a kapufát is eltalálták, de miután Kerkezt a 35. percben kiállították, érezni lehetett, hogy jó esélyünk lesz a győzelemre.

A második félidő pedig úgy indult számunkra, mint egy álom: egy szép támadás végén Torvund Alexander talált a győri kapuba. Úgy tűnt, sínen vagyunk. Ellenfelünk ebben a helyzetben abszolút elbizonytalanodott, tanácstalannak nézett ki, ami nem csoda: ember- és gólhátrányban volt. Sajnos a létszámfölényünk nem tartott sokáig. A 63. percben ugyanis Hleba Tamás megkapta a második sárga lapját, s ekkor sejteni lehetett, hogy kemény félóra vár ránk. Valóban nem volt egyszerű a folytatás, de álltuk a sarat! Amikor kellett, Slakta segítette ki a társakat, akik egyébként mindent megtettek azért, hogy ne egyenlítsenek a hazaiak. Nem tudtak, 1-0-ra győztünk – óriási volt az öröm az öltözőnkben!

 

 

WKW ETO FC Győr – Szentlőrinc 0-1 (0-0)

Labdarúgó NB II., 11. forduló. Győr, ETO Park, 1300 néző. Vezette: Barna Gábor. WKW ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári (Farkas, 79.), Kerkez – Vashkeba (Kiss M., 68.), Bagi – Szimcso (Vankó, 79.), Berki, Májer (Vitális, 89.) – Vári (Forró, 68.). Vezetőedző: Csató Sándor. Szentlőrinc: Slakta – Czuczi (Nagy B., 30.), Havas, Keresztes, Forgács – Hleba, Fröhlich (Torvund, a szünetben), Nikics (Vajda, 79.) – Sili, Kondor (Dulló, 71.), Kapronczai. Vezetőedző: Sluka Marián.

Gólszerző: Torvund (47.).

Kiállítva: Kerkez (35.), ill. Hleba (63.).

 

További eredmények: PMFC–Siófok 1-0, Soroksár–DVSC 1-1, Dorog–Budaörs 0-2, DEAC–Békéscsaba 0-2, Kaposvár–Szolnok 1-0, Ajka–Gyirmót FC Győr 2-0, Vasas–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-1, Kazincbarcika–Csákvár 2-1, Nyíregyháza–Haladás 0-1.