„Ugyanolyan szervezettnek kell lennünk, mint az MTK ellen"

Fotó: Kurdi József

Öröm volt nézni a játékát, nem beszélve a góljáról, amellyel egyenlítettünk az MTK elleni bajnokin. Mervó Bence régi önmagát idézte, úgy tűnt, ismét képes a kimagasló teljesítményre, nem mellesleg nagyon is élvezi, amit csinál!

 

Amikor a 78. percben Csörgő Raul betalált az MTK-nak, s 2-3-ra módosította az állást, felcsillant a remény a pontszerzésre. Aztán nem telt el két perc, és jött Mervó Bence csodálatos szólója és gólja – mint később kiderült, ezzel a lövéssel beállította a végeredményt.

– Szerintem ha 1-0 után kicsit élesebbek vagyunk, több góllal is elhúzhattunk volna, eldönthettük volna a meccset. Volt, amikor 3-3-ban, máskor 3-2-ben vittük az ellenfélre a labdát, de nem tudtunk még egyszer betalálni. Kár érte! – emlékezett vissza az MTK elleni vasárnapi bajnokira csatárunk, Mervó Bence. – A szünetben aztán a vendégek behozták Stiebert, aki jó zsugás. Elhúztak a vendégek, de 1-3-ról is talpra tudtunk állni, mert végig kompakt, szervezett volt a csapat. Ha a mezőny legerősebb játékoskeretével rendelkező együttese, az MTK ellen meg tudtuk csinálni, akkor bárki ellen képesek lehetünk rá!

Az utóbbi években alaposan próbára tette a sors Mervó Bencét, annyi sérülése, műtétje volt, ami nem hogy egy játékosnak, egy egész csapatnak sok lenne. Ennek ellenére nem adta fel, a fogait összeszorítva dolgozott tovább, hogy ebben a szezonban is ott lehessen a pályán. Lehetőleg minél többet.

– A türelmem, a kitartásom kezdi meghozni a gyümölcsét. Az utóbbi években megfizettem az árát, hogy most a pályán lehessek. Úgy érzem, kezd kijönni a lépés, aminek nagyon örülök, mert ez egy fantasztikus csapat, egy nagyon jó közösség, ahol öröm futballozni.

Csatárunk azt is elárulta, legszívesebben már holnap meccset játszana! Erre nincs lehetősége, de nem sokáig kell várnia a következő bajnokira, hiszen vasárnap ismét pályán leszünk, ráadásul ismét a saját közönségünk előtt szerepelünk.

– Nagyon várjuk már a Szeged elleni meccset! Ugyanolyan szervezettnek kell lennünk, mint az MTK ellen, ismét be kell tartanunk mindent, amit a mérkőzés előtt megbeszélünk. Most is nagyon sok melót és energiát kell beletenni, annak biztosan meglesz az eredménye! – mondta támadónk.

Augusztus 14., vasárnap, 17.30: Szentlőrinc–Szeged-Csanád Grosics Akadémia.