Új vezetőedzőt kell keresnünk

Az eredményeink, az őszi második hely bizonyítja, hogy csapatunknál kifogástalan szakmai munka folyik – olyannyira, hogy vezetőedzőnket, Gombos Zsoltot most, a téli szünetben magához csábította a Kecskemét. Nem vagyunk könnyű helyzetben, de dolgozunk a legjobb megoldáson.

Az egyik legjobb bajnoki teljesítmény ezúttal is a Szentlőrinc SE nevéhez fűződött az NB III. Közép csoportjában. Csapatunk a második helyen áll, mindössze négy pont a hátrányunk az éllovas PMFC-vel szemben, amelyet a mezőnyben egyedüliként csak nekünk sikerült legyőznünk.

 

Az őszi sikereinkben jelentős szerepe volt a csapatunkhoz nyáron érkezett vezetőedzőnek, Gombos Zsoltnak. Jól megéreztük, hogy azonosulni tud a klub filozófiájával, s hamar megtalálja a közös hangot a játékosokkal. Nem kérdés, szép tavasz elé néztünk volna vele – ám a téli szünetben elválnak útjaink. A szakember ugyanis olyan ajánlatot kapott az NB III. Közép csoportjában tizenegyedik helyezett Kecskeméttől, amelyet nem tudott és nem is akart visszautasítani, így (nyilván nem kis meglepetésre) távozott a Szentlőrinc SE-től.

 

– Nem terveztem váltást, főleg félszezonban nem, ráadásul nem akartam eljönni egy olyan egyesülettől, amelytől rengeteget kaptam – fogalmazott Gombos Zsolt. - Az ember életében azonban vannak olyan pontok, élethelyzetek, ez lehet magánélet, munka, sport, amelyekben viszonylag rövid idő alatt mérlegelni és dönteni kell a folytatásról. Van, amikor ez könnyen megy, de van, amikor nehéz. Nekem nehéz volt. Nem a második hely, hanem az érzelmi kötődés miatt. Szentlőrincre mindig jó szívvel fogok emlékezni. Családias légkör alakult ki, remek embereket ismerhettem meg. Egy család voltunk, vagyunk. Ebbe beletartozik természetesen a csapat, a stáb, az operatív csoport, a vezetőség és a szurkolók is. Sokan biztosan nem értik meg, hogy egy feljutásra esélyes csapattól miért távozom a tizenegyedik helyezett Kecskeméthez. Úgy ítéltem meg, hogy váltanom kell. Szeretnék minél magasabb szinten dolgozni, és a KTE vezetői elmondták, hogy a klub feljebb akar lépni a következő idényben. Köszönöm ezt a szép időszakot a Szentlőrincnek, sok sikert kívánok a srácoknak!

 

– Zsolt nyáron érkezett hozzánk, én kértem fel a közös munkára – mondta szakmai igazgatónk, Fekete Tivadar. – Nagyon sikeres őszön vagyunk túl. Most, a téli szünetben jött egy megkeresés a számára, mi pedig rábíztuk a döntés jogát: ha úgy érzi, hogy a karrierje szempontjából az a helyes, hogy elfogadja a Kecskemét ajánlatát, akkor mi nem szerettünk volna ez elé akadályt gördíteni. Természetesen annak örültünk volna, ha marad a kispadunkon, de a döntését elfogadjuk még úgy is, hogy ebben az időszakban nem szerencsés az edzőváltás. Nem lesz könnyű jó, felkészült szakembert találni a téli szünetben. A további pályafutásához sok sikert kívánunk, mi pedig dolgozunk a legjobb megoldáson!

 

Klubunk az utóbbi években többször is bizonyította, hogy az ilyen, vagy ennél nehezebb helyzeteket is megoldja. Hiszünk benne, hogy ezúttal is így lesz, ennek köszönhetően pedig szép lesz a tavaszi folytatás.

 

Hajrá, Szentlőrinc!