Újabb fájó pontvesztés hazai pályán

Fotó: Kurdi József

A bentmaradásért harcoló Budafokot látta vendégül felnőtt csapatunk a 30. fordulóban, s nagyon fájó, 2-1-es vereséget szenvedtünk. Mindenkinek meg kell értenie: még nem húzták meg alattunk azt a bizonyos vonalat!

 

Nem sült el jól a legutóbbi hazai bajnokink, hiszen kikaptunk a Tiszakécskétől, ezt követően azonban legyőztük idegenben a Haladást, ráadásul az elmúlt napokban kiválóan dolgoztak a srácok, vagyis az előjelekkel semmi probléma nem volt. A Budafok is verhető ellenfélnek tűnt, elvégre NB I-es múlt ide vagy oda, mégiscsak alattunk található a tabellán. A mérkőzés után is mögöttünk maradt a Budafok, csak három ponttal közelebb került hozzánk…

A mérkőzés előtt köszöntöttük játékosunkat, Harsányi István, aki a 100. NB II-es meccsén is túl van már, szentlőrinci színekben összesen pedig 145 mérkőzést játszott már csapatunkban. Csupa szív támadónk egy emlékplakettet vehetett át sportszakmai igazgatónktól, Fekete Tivadartól.

Ezt követően jöhetett a mérkőzés, s az első félidő jó részében úgy tűnt, nem lesz itt semmiféle probléma. A 20. perben Erdélyi gyönyörű góljával megszereztük a vezetést (1-0), sínen voltunk. Egészen a félidő végéig. Ekkor ugyanis jött egy borzasztó szerencsétlen szituáció, Hesz és Prokop nem értették meg egymást, védőnk menteni akart, de a labda pont Szabó Leventéhez került, aki az üres kapuba lőtt (1-1).

Persze volt még vissza egy félidő, tehát jócskán maradt arra időnk, hogy javítsunk! De a koncentrációnk ezúttal nem volt megfelelő, amit ismét kihasznált az ellenfelünk, tizenegyest harcolt ki: Szabó Levente értékesítette, megfordítva az eredményt (1-2). Ezt követően jöhettek volna a nagy rohamok részünkről az egyenlítés és a fordítás érdekében, de nem igazán jutottunk helyzetekig a masszívan védekező Budafokkal szemben. Szép lassan leperegtek a percek, s egyszer csak azt vettük észre, hogy Radványi játékvezető 1-2-es állásnál véget vet a találkozónak. Nagy kár érte!

MERKANTIL BANK LIGA, 30. FORDULÓ:

Szentlőrinc – BudafokI MTE 1-2 (1-1)

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Hesz, Tamás L., Nagy B. – Nagy Zs. (Mucsányi, 62.), Jancsó (Török, 72.) – Harsányi, Szabó M. (Mervó, 72.), Biben (Rétyi, 62.) – Bányai (Németh B., a szünetben). Vezetőedző: Marián Sluka

Budafok MTE: Oroszi – Margitics, Romics (Györgyi, 42.), Vaszicsku, Fótyik – Csonka, Adorján, Soltész, Kalmár (Horgosi, 81.) – Zuigeber (László D., 75.), Szabó L. (Kovács D., 81.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Gólszerző: Erdélyi (20.), ill. Szabó L. (45., 57. – a másodikat 11-esből)

Sárga lap: Nagy Zs. (63.), Németh B. (93.), ill. Soltész (39.), Fótyik (55.)

 

PERCRŐL PERCRE:

20. perc: Erdélyi a 16-os jobb sarkáról lőtt kapura, a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba. Nagy gól volt (1-0)!

23. perc: Erdélyi beadása után Biben fejelte a labdát Oroszi kezébe.

29. perc: Soltész lőtt kapura 14 méterről, Prokop könnyedén hárított.

38. perc: Bányai kapott remek indítást, de nagy helyzetben a kapu fölé vágta a labdát.

45. perc: Hesz és Prokop nem értette meg egymást, a menteni igyekvő védőről Szabó Leventéhez került a labda, aki az üres kapuba talált (1-1).

57. perc: Újabb védelmi megingás, újabb budafoki gól! Szabó Leventét buktatta Hesz a 16-oson belül, a játékvezető büntetőt ítélt, amit a sértett értékesített (1-2).

67. perc: Újabb gólt szerezhetett volna a Budafok, de Prokop tisztázni tudott.

80. perc: A bal oldali beadás után Szabó Levente nem tudta a kapuba kotorni a labdát.

90. perc: Remek indítást kapott Németh Barnabás, de nem tudta jól levenni a labdát, így odalett a lehetőség.

 

A 30. FORDULÓ EREDMÉNYEI: Kecskemét–ETO FC 3-2, Budaörs–Szombathelyi Haladás 0-1, Szolnok–PMFC 1-1, Csákvár–III. Ker. TVE 5-1, Vasas–Békéscsaba 6-0, Siófok–Nyíregyháza 1-0, Soroksár–Tiszakécske 0-1, Ajka–Dorog 3-0, DVTK–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-5.