Újabb lépést kell tennünk a bentmaradás felé!

A vasárnapi, DEAC elleni hazai bajnoki után szerdán ismét a saját pályánkon játszunk az NB II-ben, a 35. fordulóban a Szombathelyi Haladást fogadjuk. Élnünk kell a lehetőséggel! 

 

A sereghajtó DEAC ellen elmaradt a győzelem, csak gól nélküli döntetlenre futotta az erőnkből – talán nem is érdemeltük volna meg a három pontot. A védekezésünk rendben volt, hátul jól muzsikáltunk, a támadójátékunk azonban nem volt hatékony, így ahogy ellenfelünknek, nekünk sem igazán voltak gólszerzési lehetőségeink.

– Senkinek sem szabad elfelejtenie, hogy honnan indult ez a csapat, úgyhogy ez az egy pont is értékes számunkra – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Bátrabb támadójátékot kellett volna produkálnunk, többet kellett volna mozogni, agresszívebben, akaratosabban kellett volna futballozni.

Ez a hajó már elment, de máris itt a következő! Szerda délután (17.00) a Szombathelyi Haladás látogat hozzánk, amely egy masszív középcsapat, jelenleg a 8. helyet foglalja el 50 ponttal. A legutóbbi fordulóban kikapott hazai pályán a Csákvártól, előtte azonban nyert Békéscsabán – borítékolható, hogy nagyon kemény kilencven perc vár ránk.

– Ugyanarra a magas szintű koncentrációra és szervezett játékra lesz szükségünk, mint amit az utóbbi időszakban mutattunk, a támadójátékunkban pedig aktívabbnak kell lennünk. A Haladás erős, jó csapat, vannak rutinos, NB I-et is megjárt játékosaik, mellettük pedig ott vannak az Illés Akadémiáról érkező tehetségek. Masszív, szervezett együttes egy kiváló edzővel, akinek a mentalitása meglátszik a csapata játékán, nem véletlen, hogy jó eredményeket produkálnak. Biztos, hogy nagyon nehéz meccs lesz ez számunkra, de meg kell tennünk a következő lépést a bentmaradás felé!

Érdemes megnézni, hogy milyen meccsek várnak közvetlen riválisainkra ebben a fordulóban. A szintén 38 pontos Csákvár a kiszámíthatatlan Budaörsöt fogadja, jó lenne, ha a leendő vendégek a szebbik arcukat mutatnák. Érdekes lesz, hogy alakul majd a 32 pontos Kazincbarcika és a 35 pontos Siófok csatája, ami vérbeli kiesési rangadónak ígérkezik. A 18. helyen álló, 33 pontos Kaposvár a DEAC-hoz látogat, bízunk benne, hogy a sereghajtó ugyanúgy fog küzdeni, ahogy ellenünk tette!

A 35. forduló programja (április 28., szerda): Szentlőrinc–Szombathelyi Haladás (17.00), PMFC–Ajka, DEAC–Kaposvár, Soroksár–Vasas, Dorog–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Nyíregyháza–Gyirmót, ETO FC Győr–Szolnok, Kazincbarcika–Siófok, Békéscsaba–DVSC, Csákvár–Budaörs.