Újabb lépést tettünk a bajnoki cím felé!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Az NB III. Dél-Nyugati csoport utolsó előtti fordulóban legyőztük hazai pályán a Dunaújvárost, ennek köszönhetően csapatunk továbbra is ott van a tabella tetején. Az utolsó játéknapon, vasárnap a piros-fehér Mohács vendégei leszünk.

 

Hazai pályán nem szoktunk hibázni, most sem tettük! A kötelező győzelmek megszerzése sokszor nem egyszerű, de csapatunk magabiztosan vette az akadályt, három góllal nyert a sereghajtó Dunaújváros ellen.

Úgy indítottuk a mérkőzést, ahogy illik, domináltunk, uraltuk a játékot, aminek hamar meg is lett az eredménye, hiszen Pataki Bence révén már a 12. percben vezetést szereztünk. Természetesen mindenki azt várta, hogy szép sorjában jönnek majd a góljaink, az első félidőben azonban annak ellenére nem tudtunk betalálni többször, hogy megvoltak a helyzeteink. A szünet után azonban nem volt pardon: az 59. percben Csörgő Raul is betalált, így megduplázta előnyünket, majd nem sokkal később a három perccel korábban csereként beálló Múcska Viktor is feliratkozott a góllövőlistára. A meccs ezzel eldőlt, a hátralévő időszakban már nem esett több találat, így csapatunk végül 3-0-s győzelmet aratott.

Sokáig úgy tűnt, hogy ezzel növelni tudjuk előnyünket, ugyanis riválisunk, az Iváncsa az utolsó pillanatokig 0-0-ra állt a PTE-PEAC otthonában. A 91. percben azonban az iváncsaiak kicsikarták a győzelmet, így a záró forduló előtt egy ponttal (72, ill. 71) előzzük meg őket.

 

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT 29. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Dunaújváros 3-0 (1-0)

Szentlőrinc: Héninger – Miklós P., Keresztes, Tamás L., Kiss-Szemán (Németh, 83.) – Hleba (Múcska, 63.), Medgyesi (Kiss K., 71.) – Novák Zs., Kesztyűs, Pataki (Szabó Z., 83.) – Csörgő (Helesh, 71.). Vezetőedző: Pichler Gábor

Dunaújváros: Molnár L. – Péter (Gál, 38.), Rédling, Bata, Jakab (Hegedűs, 73.), Tapiska, Szepessy, Molnár M., Puskás, Dankó (Stampfel, 46.), Eperjesi. Vezetőedző: Dr. Dobos Barnabás

Gólszerzők: Pataki (12.), Csörgő (59. – büntetőből), Múcska (66.)

 

A 29. forduló eredményei: Dunaföldvár-Majos 6-1, Fehérvár II.-Kaposvár 0-2, Paks II.-Szekszárd 2-2, Érd-Mohács 4-1, PEAC-Iváncsa 0-1, Gárdony-MTK II. 3-2, Nagykanizsa-Ferencváros II. 3-1.