Újabb nehéz feladat előtt állunk

A PMFC elleni hazai derbin nagyon szépen helytállt felnőtt csapatunk az NB II-ben, aminek pontszerzés lett az eredménye – most ugyanilyen teljesítményre van szükség a Soroksár elleni idegenbeli bajnokin.

 

Bár a hazai pályán szerzett egy ponttal alapvetően nem szokás elégedettnek lenni, nem véletlenül nyilatkozta azt a mérkőzés után vezetőedzőnk, Marián Sluka, hogy gratulál a fiúknak ehhez az eredményhez. Az élbolyba tartozó PMFC elleni bajnokin nem csak a játékosok hozzáállásában nem lehetett kivetnivalót találni, a rájuk bízott feladatok is maradéktalanul elvégezték – hiába operáltak a pécsiek a rögzített szituációkból kapunk elé küldött labdákkal, a hálónk érintetlen maradt.

Ebben tehát szintet lépett a csapat, s bízunk benne, hogy ugyanezt a szintet ma délután (14.30) is hozni fogja. Ellenfelünk ismét egy erős együttes lesz, a hetedik helyezett Soroksár vendégei leszünk. A leendő házigazdák tavasszal négy meccset játszottak, ebből kettőt megnyertek, egyszer ikszeltek, legutóbb pedig kikaptak Csákváron. Fontos megjegyezni, hogy mindkét győzelmüket hazai pályán aratták, vagyis otthon kifejezetten veszélyesek: az ETO FC Győrt 1-0-ra, a Békéscsabát 2-0-ra verték, tehát még gólt sem kaptak 180 perc alatt. Ahhoz, hogy nekünk sikerüljön a pontszerzés, ugyanolyan masszívnak kell lennünk hátul, mint legutóbb, agresszíven és koncentráltan kell futballoznunk, az adódó gólszerzési lehetőségeinkkel pedig élnünk kell!

A 27. forduló programja: Soroksár–Szentlőrinc, PMFC–Szombathelyi Haladás, DEAC–Gyirmót FC Győr, Dorog–Csákvár, Nyíregyháza–Békéscsaba, ETO FC Győr–Kazincbarcika, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szolnok, Vasas–Siófok, Ajka–DVSC, Kaposvár–Budaörs.

Hajrá, Szentlőrinc!