Újabb nehéz feladat vár ránk: az MTK II. vendégei leszünk

Fotó: www.sandorkaroly.hu

A középmezőnyhöz tartozó MTK Budapest II. otthonában lép pályára vasárnap 15:30-kor első számú együttesünk. Biztos, hogy nem lesz könnyű dolga Pichler Gábor csapatának, de természetesen a három pont megszerzése az elsődleges cél!

 

Az előző fordulóban nagyon szép győzelmet arattunk hazai pályán, s a Bonyhád-Majos ellen nem csak a három pontot szereztük meg, hanem az is fontos volt, hogy az 5-0-s sikerrel javítottunk a gólkülönbségünkön. Nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy a végelszámolásnál az sem lesz mindegy, ki mennyi rúgott és kapott góllal zárta a szezont.

Az előttünk álló bajnokin biztos, hogy nehezebb dolgunk lesz! Először is idegenben játszunk, másrészt az MTK II. együttese a középmezőnyhöz tartozik: 13 pontjával jelenleg a 10. helyen áll. Hazai pályán még veretlenek a kék-fehérek, kétszer győztek és négyszer döntetleneztek – a harmadik helyezett Nagykanizsa sem tudott nyerni Budapesten (1-1), az éllovas Iváncsa pedig saját otthonában 2-1-re tudta csak legyűrni.

– A Bonyhád-Majos ellen aratott győzelem kapcsán érdemes megjegyezni, örömteli, hogy mentálisan előrébb léptünk, és a támadójátékunk és hatékonyabb volt, ugyanakkor akadtak még hibák, amelyeket a héten igyekeztünk kijavítani – fogalmazott vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – Egy második csapat elleni mérkőzés mindig tartogathat meglepetéseket, de megfelelően felkészültünk az MTK II. elleni bajnokira. Az látszik, hogy a fővárosi együttesnél nem az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy a játékosok fejlődjenek, ennek ellenére erős csapattal találkozunk, amely taktikailag szervezett, figyelemreméltó az előrejátéka, és technikás, gyors, képzett futballistákkal rendelkezik. Idegenben egyetlen mérkőzés sem könnyű, ez sem lesz az, de nekünk mindig, ellenféltől függetlenül ugyanaz a célunk: meg szeretnénk szerezni a három pontot!

A 12. forduló programja: MTK II.–Szentlőrinc (október 22., vasárnap, 15.30), Dunaújváros–Kaposvár, Ferencváros II.–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, Paks II.–Nagykanizsa, Mohács–Fehérvár II., Iváncsa–Érd, Bonyhád-Majos–PTE-PEAC, Szekszárd–Dunaföldvár.