Vasárnap is meg kell szereznünk a három pontot!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

A Fehérvár II. elleni hazai siker után holnap ismét saját otthonunkban lépünk pályára, ezúttal a PTE-PEAC lesz az ellenfelünk. A célunk nem lehet más, mint hogy meggyőző játékkal ismét győzelmet arassunk!

 

Nagyon jól kezdtük a tavaszi bajnoki szezont, hiszen a Fehérvár II. elleni mérkőzésen nem csak megszereztük a három pontot, hanem jól játszottunk, és megfelelő százalékban használtuk ki a helyzeteinket. A végeredmény 6-0 lett, ami jelezte a mezőny többi tagjának, hogy továbbra is nagyon jó eséllyel pályázunk a tabella első helyére, a bajnoki címre.

A 19. fordulóban, most vasárnap ismét hazai meccs vár ránk, ezúttal a PTE-PEAC együttesét fogadjuk. Az őszi szezon során kevés fájó eredményünk volt, a pécsi csapat azonban azon kevesek közé tartozott, aki megtréfált minket: augusztus közepén 2-2-re végeztünk a Stadion utcában. Ilyen botlás nem fér már bele, így nincs mese, vissza kell vágnunk ezért a pontvesztésért, s az erőviszonyok alapján erre jó esélyünk van, hiszen a két klub más célokért küzd, míg mi az NB II-be jutásért hajtunk, az egyetemisták a bentmaradásért harcolnak.

– Az egymás elleni felkészülési mérkőzésen azt tapasztaltuk, hogy mentalitását tekintve ez a mostani PEAC más, mint az őszi – fogalmazott vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – Jól kezdték a tavaszi szezont, hiszen győztek hazai pályán, így biztosan kellő önbizalommal, motiváltan érkeznek hozzánk. De ezzel nincs is probléma, mi is motiváltak vagyunk, mert tudjuk, mit szeretnénk elérni! Ahhoz, hogy a bajnokság végén célba érjünk, ezt a mérkőzést is meg kell nyernünk hazai pályán, amihez domináns, határozott játékra van szükségünk, folyamatosan nyomást kell gyakorolnunk az ellenfelünkre. Ott kell folytatnunk, ahol a múlt hétvégén abbahagytuk! Biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de ha azt nyújtjuk, amire képesek vagyunk, szurkolóink pedig segítenek a lelátóról, akkor nem lehet kérdéses, hogy megnyerjük-e ezt a meccset.

Szurkolóinkat nagy szeretettel várjuk a vasárnapi bajnokira, bízunk benne, hogy közös erővel a második tavaszi győzelmünket is behúzzuk!

A 19. forduló programja: Szentlőrinc–PEAC (március 10., vasárnap, 14.00, élő közvetítés a hivatalos YouTube csatornánkon), Fehérvár II.-Majos, MTK II.-Ferencváros II., Iváncsa-Szekszárd, Dunaújváros-Paks II., Mohács–Nagykanizsa, Kaposvár–Dunaföldvár, Érd–Gárdony.