Vasárnap Szegeden lépünk pályára – maradjunk ellenfelünk mumusa!

Nagyon fontos bajnoki előtt áll NB II-es csapatunk, hiszen hosszú nyeretlenségi sorozat végére tehetünk pontot Szegeden. Hogy miért vagyunk bizakodóak? Eláruljuk!

 

A tavaszi szezonrajton, az MTK elleni idegenbeli bajnokin nem alakítottunk ki rossz képet magunkról, megálltuk a helyünket a feljutásra hajtó fővárosiak otthonában. Csak egyvalami hiányzott, illetve kettő: egyrészt nem rúgtunk gólt, így nem nyerhettünk, másrészt pont nélkül maradtunk, mert a házigazdák kettőt is szereztek.

Most vasárnap újabb nehéz meccs vár ránk, hiszen az élmezőnyhöz tartozó, a negyedik helyen álló Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégei leszünk. Mégis bizakodóak lehetünk, ugyanis ha valamelyik NB II-es együttesnél mumusként tekinthetnek ránk, akkor azok a szegediek! Az elmúlt két és fél év alatt ugyanis ötször találkoztunk egymással a másodosztályban, és egyetlen egyszer sem kaptunk ki: a jelenlegi szezonban hazai pályán 2-0-ra nyertünk, a 2021/2022-es idényben oda-vissza vertük őket (mindkétszer 1-0-ra), a 2020/2021-es évadban pedig idegenben ikszeltünk (1-1), otthon 2-1-re győztünk.

Vagyis nem kell mást tennünk, mint mumusnak kell maradnunk, és pontot, lehetőleg három pontot kell szereznünk! Nagy szükségünk lenne rá, mert nagyon régen nyertünk utoljára, és ahhoz, hogy elinduljunk felfelé a tabellán, szükségünk van a győzelmekre. Nem kérdés, képesek vagyunk arra, hogy Szegedről elhozzuk a három pontot, de ehhez a tudásunk legjavát kell nyújtanunk!

– Az MTK elleni mérkőzésen nagyon jó volt a játékosok hozzáállása, fegyelmezetten futballoztunk, erre lesz szükségünk a Szegeddel szemben is – fogalmazott vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő. – Bízom benne, hogy több helyzetet tudunk majd kialakítani, és határozottabbak leszünk a kapu előtt. Természetesen nehéz meccsre számítok, de képesnek tartom a csapatot arra, hogy pontot, pontokat szerezzen!

Leendő ellenfelünk az első tavaszi fordulóban is hazai pályán játszott, az ETO FC Győrt fogadta. Bár nyilván három pontban reménykedtek a szegediek, meg kellett elégedniük eggyel: a győriek az első félidőben vezetést szereztek, a hazaiak pedig csak a hajrában tudtak egyenlíteni, többre nem futotta az erejükből (1-1).

A 22. forduló programja: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szentlőrinc (február 5., vasárnap, 15.00), Dorog–MTK, Békéscsaba–Gyirmót FC Győr, Budafok–Kazincbarcika, Mosonmagyaróvár–PMFC, HR-Rent Kozármisleny–Ajka, Csákvár–Soroksár, Nyíregyháza–Siófok, ETO FC Győr–Szombathelyi Haladás, DVTK–Tiszakécske.