Vége a veretlenségünknek – kezdhetjük az újabb jó sorozatot!

Bravúr ez a javából: a tizenegyedik fordulóig maradt veretlen csapatunk az NB II-ben! A Budafok elleni mérkőzésen ugyan kikaptunk, de ezért sem kell szégyenkeznünk, hiszen helytálltunk idegenben az előző szezonban még az élvonalban futballozó házigazdákkal szemben.

 

Abban mindenki biztos volt, hogy valamikor megszakad majd a veretlenségi sorozatunk, csak az volt a kérdés, hogy mikor. Nos, ennek is eljött az ideje. De legalább túl vagyunk ezen is!

Ráadásul úgy, hogy abszolút nem kell szégyenkeznünk. Az előző szezonban még az élvonalban szereplő Budafok most is erős csapat, annak ellenére, hogy gyengén kezdte az NB II-es bajnokságot. Ellenünk azonban sajnos nem kezdett rosszul, az első félidőben többször is betalálhattak volna a házigazdák, de egészen a 40. percig megúsztuk kapott gól nélkül – László Dávid lövésénél azonban tehetetlen volt Prokop Rostislav.

A második félidőt aztán figyelmetlenül indítottuk, ami rögtön megbosszulta magát, Ihrig-Farkas Sebestyén megduplázta a hazaiak előnyét. Csapatunk többször is bizonyította, hogy nem adja olcsón a bőrét, így történt ez most is. Kétgólos hátrányban sem veszítettük el a hitünket, mentünk előre, s a csereként beálló Bányai Péter révén a 70. percben sikerült is szépítenünk. Volt még vissza bő húsz perc, ami elég lehetett volna az egyenlítésre is, ám többször nem tudtunk a kapuba találni, így a Budafok 2-1-es győzelmével ért véget a találkozó.

 

 

Budafoki MTE – Szentlőrinc 2-1 (1-0)

Labdarúgó NB II., 11. forduló. Budafok, 300 néző. Vezette: Antal Péter (Szilágyi Norbert, Vörös Dániel)Budafoki MTE: Horváth A. – Szalai, Jagodics, Fótyik, Kalmár (Kotula, 30.) – Filkor, Soltész (Nándori, 69.) – László D. (Zuigeber, 79.), Adorján, Ihrig-Farkas – Kovács D. Vezetőedző: Boér Gábor. Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi (Ujvárosi, a szünetben), Keresztes, Tamás L., Németh – Harsányi, Havas (Kovács M., 69.), Cenaj, Kiss-Szemán (Jancsó, a szünetben) – Grumics (Bányai, 69.), Mervó (Biben, a szünetben). Vezetőedző: Marián Sluka.

Gólszerzők: László D. (40.), Ihrig-Farkas (50.), ill. Bányai (70.).

 

A 11. forduló további eredményei: PMFC–Szolnok 1-0, III. Ker. TVE–Csákvár 2-2, Dorog–Ajka 0-0, Békéscsaba–Vasas 0-3, ETO FC Győr–Kecskemét 0-1, Szombathelyi Haladás–Budaörs 2-1, Tiszakécske–Soroksár 2-3, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–DVTK 2-1.

(Fotó: Budafoki MTE)