Végre megtört a jég hazai pályán: legyőztük a Csákvárt!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Nagyon fontos bajnokit nyertünk meg az NB II-ben, a Csákvár elleni győzelemnek köszönhetően jelentősen javultak a bentmaradási esélyeink. Pokoli nehéz meccs volt, de megvolt a kellő elszántság, akarat, nem mellesleg játékban egyértelműen felülmúltuk a vendégeket.

 

A közvetlen riválisunk, a szintén a bentmaradásért küzdő Csákvár ellen úgy kezdtük a hazai bajnokinkat, ahogy illik! Még negyedóra sem telt el a mérkőzésből, amikor Kiss-Szemán Péter révén már vezetést is szereztünk: balhátvédünk gyönyörű gólt lőtt jobb lábbal a bal alsó sarokba (1-0)!

A jó kezdés tehát megvolt, de volt még vissza vagy nyolcvan perc. Mint később kiderült, nagyon kemény nyolcvan perc. A vendégek ugyanis természetesen nem nyugodtak bele a vereségbe, mindent megpróbáltak az egyenlítésért, de szerencsére játékban keveset nyújtottak – rendre ívelgetésekkel próbáltak veszélyes szituációkat teremteni a kapunk előtt. A védelmünk azonban állta a sarat, közben pedig Pintér Ádám révén a második gólunkat is megszerezhettük volna, ám a 32. percben eleresztett lövésénél Zelizi hatalmasat védett. Kár volt érte!

A szünet után nagyon gyorsan kaptunk némi segítséget a Csákvár balbekkjétől, Baracskai ugyanis faultolt, amiért sárga lapot kapott, s mivel neki ez volt a második, villant a piros is. Emberelőnybe kerültünk tehát, és ezzel a nagy lehetőséggel élnünk kellett! A vendégek nagyon keményen küzdöttek azért, hogy ne vereséggel zárják ezt a találkozót, ám nagy helyzetig nem tudtak eljutni, miközben nekünk többször is volt sanszunk arra, hogy újabb gólt szerezzünk, és ezzel végképp lezárjuk a meccset. Néhány centi azonban mindig hiányzott ahhoz, hogy kihasználjuk az előttünk adódó lehetőségeket, így egészen az utolsó pillanatig izgulnunk kellett a győzelemért, amit aztán végül sikerült kicsikarnunk!

Csapatunk tavaly október 22., a Haladás elleni 2-0 után nyert újra hazai pályán, vagyis öt és fél hónapot kellett várni az újabb diadalra – nem csoda, hogy nagy volt az öröm a mérkőzést követő közös fotózkodáson az eredményjelző alatt.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 29. FORDULÓ:

Szentlőrinc– Aqvital FC Csákvár 1-0 (1-0)

Szentlőrinc: Prokop – Farkas, Keresztes, Nagy Zs., Kiss-Szemán (Tamás L., 85.) – Kesztyűs, Török (Papp G., 85.), Daróczi (Múcska, 72.) – Pintér (Novák Zs., 68.), Mervó (Grumics, 72.), Rétyi. Vezetőedző: Domján Attila

Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Dulló (Murka, 56.), Alaxai, Vaskó, Baracskai – Gazdag (Ominger, 56.), Magyar (Kocsis D., 72.), Körmendi – Tamás N. (Koval, 56.), Hornyák (Janyickij, 72.), Torvund. Vezetőedző: Tóth Balázs

Gólszerzők: Kiss-Szemán (12. perc)

Kiállítva: Baracskai (47. perc)

 

Percről percre:

9. perc: Daróczi tűzte rá a labdát közel 30-ról, erős löket volt, de nem sokkal a kapu fölé ment.

12. perc: Kiss-Szemán kapta a labdát a 16-os bal sarkánál, elindult vele befelé, majd 17-ről jobbal gyönyörűen kilőtte a bal alsó sarkot (1-0).

14. perc: Magyar bal oldali szabadrúgása után a középen érkező Hornyák belespiccelt a labdába, ami így a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát.

32. perc: Szép akciót vezettünk a jobb oldalon: Farkas passzolt a középre mozgó Pintérhez, aki 19 méterről, ballal tüzelt, a labda a jobb felső sarokba tartott, ám Zelizi szenzációs védéssel hárított.

33. perc: Daróczi adott be balról, Keresztes estében a kapu fölé továbbította a labdát.

34. perc: Török 13 méterről leadott lövése nem talált kaput.

47. perc: Baracskai szabálytalankodott a félpályánál, amiért megkapta a második sárga lapját – emberelőnybe kerültünk.

56. perc: Tamás Nándor ment el a jobb oldalon, a laposan középre lőtt labdája Hornyákról perdült Prokop kezei közé.

59. perc: Keresztes 30 méterről eleresztett bombája után a labda a kapu jobb oldala mellett suhant el.

63. perc: Kesztyűs jobbról belőtt labdájáról centikkel maradt le a becsúszó Mervó

74. perc: Rétyi lőtte balról élesen középre a labdát, nem sok hiányzott ahhoz, hogy az érkező Novák beleérjen és gólt szerezzen.

75. perc: Ominger szúrta rá 27 méterről, de a labda jócskán a kapu mellett szállt el.

76. perc: Grumics kapott jó labdát, majd kissé jobbról lőtt – nem sokkal a kapu bal oldala mellé.

81. perc: Előbb Múcska lövését blokkolták, majd Grumics lőtt a kapu mellé.

 

A 29. forduló további eredményei: PMFC–Siófok 2-2, Békéscsaba–HR-Rent Kozármisleny 1-1, Gyirmót FC Győr–ETO FC Győr 4-0, Dorog–DVTK 0-1, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Tiszakécske 2-1, Ajka–Soroksár 2-0, Kazincbarcika–Szombathelyi Haladás 2-1, Budafok–Mosonmagyaróvár 1-0.

A 29. forduló további mérkőzései: MTK Budapest-Nyíregyháza (2023.04.03, 20:00, élőben az M4 csatornán).