Vereséget szenvedtünk Ajkán, búcsúztunk a kupától

A MOL Magyar Kupa 2022/2023-as szezonjának harmadik fordulójában háromgólos vereséget szenvedtünk az FC Ajka otthonában. A meccs hőse a hazaiak fiatalja, Doncsecz Levente volt, hiszen az ő mesterhármasával sikerült a zöld-fehér továbbjutás.

 

Bár csapatunk célja természetesen az volt, hogy győzzön, és ezzel továbbjusson a Magyar Kupában, nem sokáig volt erre sanszunk. Az ajkai mérkőzésen ugyanis nagyon jól kezdtek a házigazdák, akik szűk fél óra után már két góllal vezettek.

Nagy napja volt a mindössze 19 éves Doncsecz Leventének, ugyanis mindkétszer ő talált be, sőt, a második félidőben megszerezte a harmadik gólját is, amivel végképp lezárta a meccset.

A következő héten a válogatott mérkőzések miatt nem kerül megrendezésre forduló a Merkantil Bank Ligában. Legközelebb 2022. október 2-án a bajnokesélyes Diósgyőri VTK csapatát fogadjuk hazai pályán a bajnokságban. A találkozó 15:00-kor fogja kezdtetét venni.

  

MOL MAGYAR KUPA, 3. FORDULÓ: 

FC Ajka – Szentlőrinc 3-0 (2-0)

FC Ajka: Szabados - Kenderes, Gaál (Dragoner, 46.), Görgényi, Sejben (Jagodics, 77.), Csizmadia (Molnár, 77.), Tajthy (Nagy B., 91.), Szűcs, Tar, Doncsecz (Berzsenyi, 77.), Kovács. Vezetőedző: Kis Károly

Szentlőrinc: Bese – Farkas, Lénárt, Havas, Kiss-Szemán (Németh M., 72.) – Csilus (Török, 72.), Papp – Bányai (László D., 61.), Vidnyánszky M., Filipovic (Rétyi, 61.) – Grumic (Szabó M., 72.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Gólszerzők: Doncsecz (10., 29., 58.)