Ziccereink voltak, kapufát lőttünk, büntetőt rúghattunk – de mégsem tudtunk nyerni

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Egyvalami hiányzott csak a győzelemhez az ETO FC Győr elleni hazai bajnokinkon, mégpedig egy gól. Megvoltak a helyzeteink, még büntetőt is lőhettünk, de egész egyszerűen képtelenek voltunk bevenni a vendégek kapuját.

 

Nagyon fontos meccs várt csapatunkra hazai pályán, de jelen helyzetünkben gyakorlatilag minden bajnoki egyenlő az élet-halál harccal. A legutóbbi hazai mérkőzésünkön végre megtört a jég, legyőztük a Csákvárt, s mindenki abban bízott, hogy most az ETO-t is két vállra tudjuk fektetni.

Az első félidő alapján nagyon úgy tűnt, hogy sikerülni fog. Jól kezdtük a mérkőzést, Keresztes révén már a 3. percben megtornáztattuk a győriek kapusát – aki sajnos nagyon bemelegedett. Nem telt még el húsz perc, amikor jött az első ziccerünk, Mervó azonban nem tudott túljárni Ruisz eszén. Szép lassan a vendégek is magukra találtak, és a 28. percben Lacza kétszer is bevehette volna a kapunkat, de először Bese Balázs, aztán a felső léc hárított. Nem sokkal később talpra ugrottak a hazai szurkolók, Rétyi fellökéséért ugyanis nyugodtan büntetőt lehetett volna ítélni, ám Jakab Árpád ezt máshogy látta. Az eseménydús első félidő vége előtt nem sokkal újabb ziccer adódott előttünk, Rétyi dolgozta ki magának a helyzetet – sajnos megint Ruisz „győzött”.

A második félidőben negyedórát kellett várni az első nagy helyzetre, Daróczi szabadrúgása után sajnos a felső lécen csattant a labda. Nem sokkal később jött egy ennél is nagyobb sansz, ugyanis Fodor kezezése miatt büntetőt rúghattunk. Nyíregyházán Daróczi kihagyott egyet, így most Rétyi állt a labda mögé – de ő sem tudta értékesíteni a tizenegyest, Ruisz ugyanis védett. Nem hittünk a szemünknek!

Ekkor már érezhető volt, hogy ezen a meccsen egy pontnál többet sehogy sem akarnak adni nekünk az égiek. Csapatunk ment előre becsülettel, ám a hajrában már a vendégek is veszélyesebben futballoztak, köszönhetően a cseréknek, többek között a pályára lépő korábbi válogatott csatárnak, Priskin Tamásnak. A hosszabbításban így is nekünk volt sanszunk arra, hogy mégis kicsikarjuk a győzelmet, Havas Attila háromszor is kapura lőhetett, ám a vendégek észnél voltak, mindháromszor blokkoltak, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Kár érte, mert egyértelműen közelebb voltunk a győzelemhez!

 

MERKANTIL BANK LIGA, 31. FORDULÓ: 

Szentlőrinc – ETO FC Győr 0-0

Szentlőrinc: Bese – Erdélyi, Keresztes, Nagy Zs., Kiss-Szemán – Papp (Török, 61.), Kesztyűs (Havas, 70.) – László D. (Grumics, 78.), Daróczi (Múcska, 78.), Rétyi – Mervó (Novák Zs., 61.). Vezetőedző: Domján Attila

ETO FC Győr: Ruisz – Kovács K., Fodor, Szujó, Csontos – Kiss M. (Vingler, 81.), Tuboly (Toma, 74.) – Lacza, Vitális, Huszár – Borsos (Priskin, 64.). Vezetőedző: Antonio Munoz

 

Percről percre:

3. perc: László Dávid bal oldali szabadrúgását követően Keresztes az 5-ösről kapura belsőzte a labdát, Ruisz a jobb alsónál védett.

9. perc: Ezúttal jobbról tekert középre László Dávid, Mervó fejjel próbálkozott, de nem találta el a kaput.

18. perc: Mervó kapott kiváló labdát, jól is vette le, ezzel ziccerbe került, de 15 méterről leadott lövését védte a kapujából kiválóan kimozduló Ruisz.

21. perc: Tuboly szúrta rá 21 méterről, nem sokkal tévesztette el a jobb alsó sarkot.

28. perc: Huszár továbbította a labdát a bal oldalon egyedül hagyott Laczának, akinek a lövését védte Bese, a kipattanót pedig a győri támadó a felső lécre emelte.

33. perc: Rétyi tört be balról a 16-oson belülre, ahol Tuboly hátulról fellökte – Jakab Árpád játékvezető büntető helyett továbbot intett.

38. perc: László Dávid bal oldali szöglete után Keresztes 9 méterről nem sokkal a kapu bal oldala mellé fejelt.

42. perc: Gyönyörű egyéni akciót láthattunk Rétyitől, aki a 16-oson belül lövőhelyzetig cselezte magát, majd tüzelt, ám a győriek kapusa bravúrral védett.

54. perc: Huszár tört előre a bal oldalon, éles szögből leadott lövésébe beleért Bese, így szöglet következett.

60. perc: Nagyon jó helyről, középről, mintegy 20 méterről végezhetett el egy szabadrúgást Daróczi, akinek lövése után a labda a felső lécen csattant – Ruisz mozdulni sem tudott.

63. perc: Fodor kezezett a 16-oson belül, a játékvezető azonnal tizenegyest ítélt. A büntetőt Rétyi végezte el, aki a kapu bal oldalába szánta a labdát, ám Ruisz nagy vetődéssel hárított.

67. perc: Priskin tüzelt 16-ról, a labda felpörgött egy védőn, így pont a léc alá tartott, Bese azonban szögletre ütötte.

68. perc: Csontos próbálkozását magabiztosan védte Bese.

76. perc: Rétyi csavart kapura 19 méterről, Ruisz könnyedén fogta meg a labdát.

81. perc: Kovács Krisztián remek jobb oldali beadását Huszár csúsztatta a kapu jobb oldala mellé.

87. perc: Középről, 18 méterről végezhetett el szabadrúgást az ETO, Vitális a sorfalba vágta a labdát.

91. perc: Havas Attila gyors egymásutánban háromszor is lövőhelyzetbe került a 16-oson belül, de a labda egyszer sem jutott el a kapuig, a győri védők mindannyiszor blokkoltak.

 

A 31. forduló eredményei: , Kazincbarcika–Soroksár 1-3, Gyirmót FC Győr–Siófok 1-2, Dorog–Nyíregyháza 1-1, Békéscsaba–Csákvár 1.2, Mosonmagyaróvár–HR-Rent Kozármisleny 0-1, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Ajka 0-0, PMFC–Tiszakécske 0-1, Budafok-DVTK 1-2, MTK Budapest-Szombathelyi Haladás 0-2.