Egy klubház lehetne a hab a Szentlőrinc tortáján

Egyelőre még várnia kell a Szentlőrinc NB II.-es labdarúgócsapatának, hogy birtokba vehesse újjáépített pályáját, de most már csak a természetnek kell tennie a dolgát.

 

 

A tavalyi sze­­zonban sokat kellett Kozár­misleny­ben, illetve egy-két alkalommal Kaposváron játszania a Szentlőrincnek, amíg az új lelátó és vizes­blokk megépült. Azonban a közben felmerült kellemetlenségek abszolút kifizetődtek, hiszen ha csak ideiglenesen is költözhettek haza, remek volt a hangulat a sporttelepen, amikor a szurkolók birtokba vették a nézőteret. Most nyáron pedig folytatódott a beruházás, hogy a játéktér is a lehető legjobb legyen a játékosok számára.

 

– A nyáron két ütemben kezdődött újabb beruházás. Az első szakasz a tévéközvetítésre alkalmas villanyvilágítás kiépítése volt. Az rendben kész is van, csak az utolsó simítások hiányoznak az áramszolgáltató részéről, hogy átadhassák. Ez viszont nem befolyásolja az NB II.-es mérkőzés rendezését – avatta be lapunkat Pichler Gábor ügyvezető klubmenedzser. – A harmadik ütem a pálya teljes körű átépítése volt. Ez magában foglalja a talajcserét és az alépítmények kiépítését, gondolok itt a vízelvezető- és az új automata öntözőrendszerre. Ennek a kivitelezése is befejeződött, a hazai mérkőzések rendezését a pályaépítők véglegesítése teszi majd lehetővé. Amikor ők azt mondják, teljes bizonyossággal, mindenfajta komolyabb sérülés nélkül játszhatunk az újonnan épített pályán, akkor foglalhatjuk el.

 

Az előzetes elképzelések alapján a Lőrinc már hazaköltözhetett volna, azonban az őszi esőzések nem kedveztek a munkálatoknak.

 

– Az időjárás megszakította a fűszőnyeg lefektetését. Azok a kockák, amik négy-öt nappal később kerültek le, még nincsenek olyan állapotban, hogy egy NB II.-es bajnokit úgy lejátszhassunk, hogy ne okozzunk benne maradandó károsodást. Azonban látok rá esélyt, hogy még idén hazaköltözhetünk – folytatta a vezető. – Természetes gyepszőnyeg került le, s abból is Magyarországon a felső kategóriába tartozó. Azt gondolom, ez hosszú távon is rendkívül jó minőségű pályát eredményezhet. Nekünk nagy segítség, ha hazai pályán játszhatunk, ha a saját öltözőnkben készülhetünk, a szurkolók is könnyebben és többen jöhetnek, a minőségi pálya pedig kedvezhet is a mi játékstílusunknak.

 

Persze ezzel még nem zárnák le a fejlesztéseket a klubnál, főleg úgy, hogy jelenleg nagyon jó esély van rá, hogy nem csak újabb szezonra bérelhetik ki helyüket a második vonalban, de túl is teljesítik sokak elvárásait.


– Ha a pálya kész van, akkor az NB II.-es mérkőzések megrendezésének semmi akadálya, de egy olyan beruházásra még szükségünk lenne, ami az öltözőépületet, klubhelyiséget, irodákat foglalja magában. Egy klubház építését tervezzük. Már készültek kalkulációk, költségtervek, de ehhez külső forrásra van szükségünk. Már kaptunk erre pozitív visszajelzéseket, de konkrétumokkal nem szolgálhatok – árulta el Pichler. – A klubház megépítése tenné teljessé a képet, és akkor tényleg egy NB II.-höz illő létesítmény lenne Szentlőrincen. Ez az új épület lehetne a hab a tortán!

 

Első csapatunk jövő hét szerdán, 13 órakor a Vasas FC-t fogadja, ezúttal a Kozármisleny Stadionban!

 

(Az interjút a BAMA.hu készítette.)