Ez elfogadhatatlan: bántalmazták szurkolóinkat Győrben!

Az alábbi cikkben olvasható klubunk közleménye a tegnapi WKW ETO FC Győr - Szentlőrinc labdarúgó másodosztályú bajnoki mérkőzés incidensével kapcsolatban. 

 

Sajnos oda nem illő jelenetekkel végződött NB II-es felnőtt csapatunk vasárnapi bajnokija Győrben, az ETO-parkban. A mérkőzés lefújása után 8-10 hazai drukker rárontott az egyik szurkolónkra, akit alaposan helybenhagytak, az egyik lőrinci játékos nagybátyját pedig a parkolóban bántalmazták.

Az NB II-es bajnoki után a győri B-közép tagjai hevesen szidalmazták a csapatunkat elkísérő drukkereket. A történet sajnos nem állt meg a verbális támadásnál: miután az egyik szurkolónk lement a korláthoz, hogy pacsizzon játékosainkkal, majd elindult a kijárat felé, 8-10 helyi fiatalember agresszíven körbevette, és arcon is ütötték.

A kialakult helyzet láttán csapatunk játékosai, szakmai stábja próbált gyorsan segíteni a lelátón rekedt családtagoknak, akiket a pályán keresztül menekítettünk ki a veszélyes szituációból, mert a kijáratnál várták őket a feldühödött győri szurkolók. Nem értjük, miért alakult ki ez a helyzet, mert a drukkereink nem provokálták a hazaiakat. A pórul járt szurkolónk arca alaposan belilult az ökölcsapástól, de szerencsére haza tudott menni.

A balhé ezzel még nem ért véget. A stadionon kívül, a parkolóban az egyik játékosunk, Marius Maduka nagybátyja került szorult helyzetbe. Olyannyira, hogy információink szerint a rátámadó győri szurkolók eltörték a kezét, autóját pedig megrongálták. Az eset pikantériája, hogy a fiatal játékos pont a győri Fehér Miklós Akadémiáról érkezett hozzánk, Szentlőrincre. (PONTOSÍTÁS: később érkezett információink alapján labdarúgónk nagybátyjának a keze a menekülés során sérült meg)

Klubunk vezetősége mélységesen elítéli a történteket, egyben jobbulást kíván a két bántalmazott szentlőrinci szurkolónak! Bízunk benne, hogy a történtek kivizsgálásra fognak kerülni!