Örömmel vállaltak feladatot klubunknál korábbi játékosaink

Az utóbbi időben egyre több olyan szakember vállal szerepet klubunk életében, akik korábban ezer szállal kötődtek a szentlőrinci futballhoz, s most örömmel vesznek részt a mindennapi munkában:  Gálffy Péter, Leipold Péter és Jung Zsolt is azért dolgozik, hogy ez a közösség, ez a klub továbbra is jó irányba haladjon.

 

Annak idején rengetegen élvezték a játékát, sokan tapsoltak a pengés megoldásai miatt. Gálffy Péter most már nem játékosként, hanem edzőként segíti a szentlőrinci futballt: a megyei I. osztályban szereplő csapatunknál másodedzői feladatokat lát el, s az utánpótlásnevelésben is számítunk rá.

– A szentlőrinci és a pécsi futball is nagyon közel áll a szívemhez, s miután itt lakom Lőrincen, természetesen nagyon örültem annak, hogy megkerestek, vállaljak feladatot a klub életében – mondta Gálffy Péter. – A megyei I. osztályban szereplő csapat mellett a hétvégén már az U9-eseknél is segítettem a munkát. Bevallom őszintén, minél többet vagyok a srácokkal, annál jobban élvezem, annál jobban érzem magam. Szeretnék a jövőben külön foglalkozni a tehetséges játékosokkal, szerencsére akad belőlük jó néhány a szentlőrinci utánpótlásban.

Korábbi játékosunk, Leipold Péter nem a kispadok környékén kapott feladatot. A hagyományok őrzését, ápolását, a különböző fontos események megszervezését és lebonyolítását is nagyon fontosnak tartjuk, rá itt számítunk.

– Én is nagyon örülök annak, hogy megmaradt a kapcsolat, és hogy továbbra is tevékeny részese lehetek a klub életének, hiszen a tíz év lőrinci futball nem múlt el nyomtalanul! Nagyon jól érzem magam ebben a közösségben, barátokat szereztem, akikkel szívesen dolgozom együtt. A feladatom elsősorban a hagyományok ápolására koncentrálódik, ennek részeként egy ideje már megrendezzük a „Legendák estéje” elnevezésű „osztálytalálkozót”, amelyen azok vesznek részt, akik öt, tíz, tizenöt, húsz évvel ezelőtt szentlőrinci színekben futballoztak. Nagyon jó érzés látni, hogy mennyien eljönnek! Emellett a Valkai István Emléktorna megszervezése is a feladataim közé tartozik – fogalmazott Leipold Péter.

Szintén a szentlőrinci csapatot erősítette korábban Jung Zsolt, aki sosem szakadt el teljesen a klubtól, de az utóbbi időben még szorosabbra fűztük a köteléket.

– A technikai stáb tagja vagyok, a felnőtt csapat és az utánpótlás mindennapi teendőinek ellátásában veszek részt – mondta Jung Zsolt. – Sosem szakadtam el a klubtól, a két gyerekem is itt focizik, úgyhogy eleve sok időt töltöttem itt, most nagyon örülök annak, hogy besegíthetek a mindennapi munkába!

Klubmenedzserünk, Pichler Gábor szerint eredményes és hatékony munkát csak akkor tudunk végezni, ha olyan emberek vesznek részt az egyesület életében, akik erősen kötődnek ehhez a közösséghez, és magukénak érzik a klubot.

– Egyikőjük sem ismeretlen a szentlőrinciek számára, így aztán különösen örömteli, hogy szerepet vállaltak klubunk működésében. Ők nem csak a munkát és a feladatot látják, hanem azt is, hogy a segítségükkel ez a klub, ez a közösség továbbra is jó úton haladjon. Szeretnénk minél több, korábban az egyesülethez kötődő embert újra a sorainkban tudni, akik maradéktalanul azonosulnak a klub szellemiségével, és hajlandóak a közös sikerekért dolgozni. Mi ezt a filozófiát fogjuk követni a jövőben is! – fogalmazott Pichler Gábor.