Otthon, édes otthon – a hétvégén végre hazatérünk!

Fotó: Kurdi József

Nagyon hosszú „száműzetés” után végre ismét hazai pályán, a Szentlőrinc SE Sporttelepen játszhat felnőtt csapatunk! A vasárnapi ellenfelünk az ETO FC lesz, amely ellen jó lenne győzelemmel felavatni a megszépült létesítményt, gyepszőnyeget!

 

Felnőtt csapatunk több mint másfél évig élt úgy, mint egy vándorcirkusz! Gyakorlatilag azzal egyidejűleg, hogy a 2019/2020-as bajnoki szezon után úgy döntött a vezetőség, hogy felvállalja az NB III-ból az NB II-be lépést, s ezzel fejest ugrik az ismeretlenbe (a szentlőrinci futball még sosem járt ilyen magasságokban), a sporttelep felújítása, modernizálása is megkezdődött. A 2020/2021-es idényt Kozármislenyben kezdtük, augusztus elején a Gyirmót elleni győzelemmel avattuk fel új, ideiglenes otthonunkat, ahol november végéig vendégeskedtünk (ezúton is köszönjük a szívélyes vendéglátást!), aztán, miután a pályánkon elkészült a fedett lelátó és a vendég szektor, visszatértünk Lőrincre.

A 2020/2021-es kiírás tavaszi szezonját Szentlőrincen zártuk, május 9-én, a Debrecen ellen játszottunk utoljára a régi gyepen. Ezt követően ismét „hontalanná” váltunk, ugyanis megkezdődött az új centerpálya építése, így a 2021/2022-es őszt kaposvári albérletünkben küzdöttük végig. Mindez azt jelentette, hogy amikor mi voltunk a pályaválasztók, akkor is utaznunk kellett – ehhez mérten hatalmas bravúr, hogy tíz forduló után veretlenek voltunk, a téli szünet pedig a 12. helyen talált minket!

Most pedig, másfél éves kálvária után végre valahára eljutottunk odáig, hogy teljes mértékben birtokba vehetjük megszépült, a korábbihoz képest sokkal modernebb, kulturáltabb otthonunkat! Új a centerpálya, a lelátók szinte csábítják a szurkolókat, a világításunk kiváló – mi kellhet még?! Már csak jó focira és szentlőrinci győzelmekre van szükség, mert ha ezek is megvannak, akkor az egy szezon során idelátogató több ezer embernek nagyon kellemes körülményeket nyújt a sporttelep a kulturált szórakozáshoz, a hétvégi (sportos) kikapcsolódáshoz!

 

A 2020/2021-es szezonban megvalósult sportcentrumi fejlesztések a kormányzati támogatások által:

- 1 teljesen új 420 fős fedett lelát

- 2 új büfé a hazai és a vendég szektor számára, valamint új mosdók és vizesblokkok

-  vendég szektor kialakítása

- kerítések és járdák fejlesztése

- 900 luxos világítás

- 1 új, FIFA-szabványoknak megfelelő centerpálya