"Úgy készülünk, hogy lesz folytatás!"

A kormány által előírt óvintézkedéseket betartva NB III-as felnőtt csapatunknál újraindulnak az edzések. Egyelőre nem tudni, hogy ebben az osztályban folytatódik-e a bajnokság – akár igen, akár nem, mindkét forgatókönyvre van stratégiánk.

 

 

„Az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy ha a kormány részben vagy egészben feloldja az érvényben lévő tilalmakat a koronavírus-járvány kapcsán, nevesítetten rendeletben meghatározott feltételek között engedélyezi csapatedzések tartását és sportesemények megrendezését, akkor az UEFA nemzetközi felnőtt nagypályás versenyeire kvalifikáló MLSZ versenysorozatok folytatására a fenti kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól (amelyik előbb van), de legkésőbb június 13-tól kerül sor”.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség tehát úgy határozott, hogy a férfi NB I-et és Magyar Kupát, valamint a női NB I-et folytatják, ha van rá lehetőség. Az továbbra is kérdéses, hogy mi lesz a többi osztályban, így például az NB III-ban, amelynek Közép csoportjában jelenleg második helyen áll a Szentlőrinc SE úgy, hogy mindössze négy pont a lemaradásunk az éllovas PMFC-vel szemben.

 

- A kormány által előírt óvintézkedéseket maximálisan betartva nálunk is elkezdődnek az edzések, folytatjuk a munkát – fogalmazott szakmai igazgatónk, Fekete Tivadar. – Mindaddig, amíg hivatalos formában nem közlik, hogy befejezettnek tekintik a bajnokságot, aktívnak és élesnek kell lennünk: addig úgy kell készülnünk, hogy lesz folytatás. Egyelőre kérdéses, hogy a határon túli játékosaink hogyan és mikor tudnak csatlakozni, keressük a lehetőségét annak, hogy ők is minél hamarabb velünk lehessenek.

 

Amennyiben folytatódna a bajnokság, előkelő pozícióból rajtolnánk, hiszen 44 ponttal a második helyen állunk – csak a 48 pontos PMFC előz meg minket. A hátralévő tizenegy fordulóban jócskán lenne esélyünk arra, hogy ledolgozzuk a hátrányunkat.

 

Amíg van matematikai esélyünk a bajnoki címre, addig mindent megteszünk azért, hogy az élen végezzünk. Kellő önbizalommal várhatjuk az esetleges folytatást, hiszen nem kevés meccset nyertünk meg a szezon során, játékosaink éhesek, motiváltak, céltudatosak.

 

Klubunk felkészült arra is, hogy ebben az osztályban befejezettnek tekintik a bajnokságot, s a 19. forduló jelenti a végállomást. Megvan a stratégiánk arra is, hogy erre a helyzetre miként reagálunk.

 

Ebben az esetben május végéig, vagyis a bajnokság eredetileg tervezett zárásáig foglalkoztatnánk a játékosainkat, edzéseket tartanánk. Szeretnénk őket szinten tartani, illetve újra felépíteni, mert mindenki tudja, főleg, akik a csapatsportokban szerepelnek, hogy otthon, a nappaliban nem lehet modellezni azt, ami az edzéseken történik. Ezt követően jönne egy eredetileg is betervezett nyári szünet, majd a következő bajnokság rajtjához igazítanánk a felkészülés kezdetét.

 

Az NB III. Közép csoportjában március 14-én játszottak utoljára a csapatok, a 19. fordulóban a Szentlőrinc SE 3-0-ra győzött a Kelen SC vendégeként. A következő körben hazai pályán szerepelnénk, a negyedik helyezett Iváncsa látogatna hozzánk.

 

Kíváncsian várjuk, lesz-e folytatás.

 

Hajrá, Szentlőrinc!

 

(Cikk szerzője: Mayer András)