Van sanszunk a másodosztályra

Az NB II-ben és az NB III-ban nincs folytatás, vége a bajnokságnak, a jelenlegi tabellák alapján pedig megvannak a feljutók és a kiesők, derült ki az MLSZ hétfői közleményéből. Miután az Érd közleményben jelezte, hogy nem tudja vállalni a magasabb osztályt, a szabályok szerint megnyílhat előttünk az út az NB II-be.

 

 

 

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfői döntése értelmében az NB I és a Magyar Kupa nemsokára folytatódik, az NB II-t és az NB III-at azonban befejezettnek tekintik. Az MLSZ közleménye szerint: „a kiírás elveit követve, a félbemaradt bajnokságok záró táblázata alapján jelölik ki a feljutókat és a kiesőket, valamint a megyei első osztályokból a feljutókat az NB III-ba”.

 

Mindez jelen állás szerint azt jelenti, hogy az NB III-as csoportok első helyezettjei, vagyis a PMFC (Közép csoport), a DEAC (Keleti csoport) és az Érdi VSE (Nyugati csoport) lehetőséget kapnak arra, hogy benevezzenek a következő NB II-es bajnokságra. Csapatunk, a Szentlőrinc SE a Közép csoportban a második helyen végzett, mindössze négy ponttal lemaradva pécsi riválisunktól – ugyanakkor könnyen lehet, hogy a másodosztályról így sem maradunk le!

 

A Nyugati csoport élén álló Érdi VSE hivatalos honlapján jelentette be, hogy bár a pályán kivívta a feljutást, nem tudja vállalni az osztályváltást: a létesítménye alkalmatlan NB II-es meccsek megrendezésére, továbbá az anyagi lehetőségei sem teszik lehetővé a másodosztályú szereplést. A versenykiírás értelmében ebben a helyzetben a három csoport legjobb, nem automatikusan feljutó csapatának ajánlják majd fel az indulás jogát – jelen esetben pedig ez a Szentlőrinc SE. (A Közép csoportban 44 pontot gyűjtöttünk, s értelemszerűen csak a PMFC előzött meg minket. Keleten a második helyezett Füzesgyarmatnak 38 pontja van, Nyugaton pedig a III. Kerületi TVE 41 ponttal áll a második helyen.) A versenyszabályzat értelmében ebben a helyzetben a három csoport összesítésben legjobb második csapatának ajánlják majd fel az indulás jogát – jelen esetben pedig ez a Szentlőrinc SE.

 

- Erről a hírről természetesen már mi is hallottunk, többen is kerestek ez ügyben, de hivatalos értesítést nyilván még nem kaptunk – fogalmazott Kovácsevics Csaba, a Szentlőrinc SE szakosztályvezetője. – Ha kapunk, akkor megvizsgáljuk, átgondoljuk, miképp tudnánk élni az NB II-es szereplés lehetőségével. Az biztos, hogy minden tőlünk telhetőt megtennénk azért, hogy felnőtt csapatunk a második vonalba kerüljön, hiszen ezért küzdöttünk a szezon során, s ezért is adtunk be licenckérelmet az NB II-re is.

 

Az NB III Közép csoportjában március 14-én játszották le az utolsó fordulót, amely során 3-0-ra nyertünk a Kelen SC vendégeként – csapatunk tehát győzelemmel zárta a 2019/2020-as bajnoki szezont.

 

(Cikk szerzője: Mayer András)