Három hetes szünet után a hétvégén folytatódik az NB II-es bajnokság, csapatunk a 30. fordulóban az ETO FC Győrt fogadja. Nincs pardon, nyernünk kell végre! 

 

Legutóbb még március közepén játszottunk bajnokit, akkor Nyíregyházáról hoztunk el egy pontot, most pedig már április eleje van. A válogatott világbajnoki selejtezői miatt három hetes szünet volt, ami persze nem azt jelentette, hogy ne dolgoztunk volna. Sőt! Nagyon komoly munkát végzett csapatunk az utóbbi időszakban, amelynek célja az volt, hogy kellőképpen felkészüljünk a bajnokság hajrájára, az utolsó kilenc mérkőzésre, amely el fogja dönteni, hogy bentmaradunk-e a másodosztályban.

Természetesen mindenki abban bízik, hogy erre igen a válasz. Ahhoz, hogy ez valóban így legyen, nem szabad többet hibázni. A legutóbbi két hazai bajnokinkat elbuktuk (Dorog és Ajka), több ilyen baki nem fér bele: most vasárnap mindenképpen nyernünk kell az ETO FC Győr ellen. Mindegy, hogyan!

– A Győr kerete erős, tele van tapasztalt játékosokkal, biztos, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – A csapatomnak ismét szervezettnek kell lennie, alázatosnak, gyakorlatilag ott kell folytatnunk, ahol Nyíregyházán abbahagytuk! Mindenkinek be kell tartania a taktikai utasításokat, emellett egyénileg hozzá kell tenni némi pluszt is. Gólt, gólokat kell végre rúgnunk hazai pályán, mert mindenképpen itthon kell tartanunk a három pontot!

Az ETO FC Győr jelenleg a 11. helyen áll a tabellán, vagyis nincs az élmezőnyben. A tavasszal lejátszott nyolc bajnokijából hármat nyert meg, mind hazai pályán, kétszer döntetlenezett és háromszor kikapott (mindháromszor idegenben, egyaránt 1-0-ra).

A 30. forduló párosításai: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Vasas 0-1, Szentlőrinc–ETO FC Győr (16:30), Szombathelyi Haladás–Nyíregyháza, Gyirmót FC Győr–Ajka, Budaörs–Dorog, DVSC–Soroksár, Siófok–PMFC, Szolnok–Kaposvár, Csákvár–Kazincbarcika, Békéscsaba–DEAC.