„A gyerekekkel való munka az életem szerves része!”

Fotó: Kovácsevics Dusán

Imád a gyerekekkel foglalkozni, nem csoda, hiszen óvodapedagógusként dolgozik az edzői pálya mellett. Pozitív, vidám nézetét folyamatosan igyekszik átadni a tanítványoknak. Mai cikkünkben sportegyesületünk U7-es csapatának edzőjével, Világos Dáviddal beszélgettünk.

 

Hogyan kerültél a Szentlőrinci Sportegyesülethez?

- Egy volt tanár és edzőkollégán keresztül csöppentem bele a labdarúgás világába. A községben, ahol dolgozom, próbáltunk sportolási lehetőséget biztosítani a gyerekeknek, különfoglalkozásokkal és a Bozsik-programba való bekapcsolódással.  Két idényt követően sajnos nem volt lehetőség a folytatásra, így utána kisidővel, Pichler Gáboron keresztül keresett meg Lóczi István, az utánpótlás szakmai vezetője, hogy lenne-e kedvem az U7-es korosztállyal foglalkozni, ennek nyáron lesz már két éve.

Miért választottad az edzői pályát?

- Számomra nem kérdés, hogy az évek alatt megszerzett tudást és tapasztalatot, a sport nevelőerején keresztül is átadhassam ennek a korosztálynak, bár inkább tartom magam nevelőnek, mint edzőnek.

Mennyi áldozattal jár az edzősködés?

- Úgy gondolom, nem hozok nagy áldozatokat érte, hiszen a sport és a gyerekekkel való munka az életem szerves része, hacsak nem sorolom ide azt, hogy sok időm elmegy az ingázással, illetve jogosítvány és autó híján másokra vagyok utalva, hogy hazajuthassak.

Ha van másik munkád is, akkor mennyire nehéz azt összeegyeztetni az edzői pályával?

- A főállásom és a Szentlőrinc SE-nél végzett munkám, úgymond kéz a kézben jár. Szentlőrinctől nem messze, Királyegyházán dolgozom, így könnyen koordinálható a két feladat ellátása. Bár meg kell jegyeznem, hogy az edzésnapokon nem tudok hazajutni munka után az oviból, olyankor igazán kemény feladat reggeltől-estig ilyen korosztályú gyerekekkel.

Van-e bármilyen pillanat az edzői pályafutásodból, amit kiemelnél?

- A legmeghatározóbb momentum, vagyis inkább élmény az az, hogy alkalmam van a sport és a mozgás megszerettetésére sok-sok gyerekkel. Úgy érzem kitörési lehetőséget biztosíthatok, értő szemek és kezek közé hozhatok olyan halmozottan, hátrányos helyzetű gyermekeket, akiknek más kitörési lehetőségük nem biztos, hogy van, vagy lenne.

Mik a kitűzött céljaid az idei- és a jövő évi szezonra?

- Állandó céljaim, hogy tanulhassak, fejlődhessek a karrieremben és minél több gyerekkel megszerettethessem a sportot.

Mivel szoktad elütni a szabadidődet?

- A pályán kívül, ha tehetem, a legtöbb időt a szabadlevegőn töltöm, sokat kerékpározom és mozgok. Szeretek utazni és időt szakítani az igazán fontos dolgokra.