A mezőny legfiatalabb csapataként bronzérmes az U17

Fotó: Kovácsevics Dusán

Szép szezont zárt U17-es csapatunk, amely nagyon fiatal, ugyanakkor nagyon tehetséges játékosokból áll, akik végül bronzéremnek örülhettek. Egri Krisztián vezetőedző szerint amit az idény során beletettek a srácok, azt a végén kivették.

 

A szezon előtt az első ötbe várta a vezetőedző, Egri Krisztián az U17-es csapatát, amely végül teljesítette a célt, sőt, felállhatott a dobogóra, bronzérmes lett! Annak ellenére, hogy az ellenfeleknél szinte kivétel nélkül idősebb, többnyire 2005-ös születésű játékosok szerepeltek: nálunk zömmel 2006-osok alkották a keretet, kiegészülve három 2005-össel és két 2007-essel.

– Mi voltunk a legfiatalabbak, de nem volt mitől tartanunk, mert azzal is tisztában voltunk, hogy ez egy nagyon jó állomány, tele tehetséges játékosokkal – mondta Egri Krisztián. – A szezon során mindezt bizonyították is a fiúk, hiszen ősszel legyőztük a Siófokot, amely végül bajnok lett, tavasszal pedig azt a PVSK-t, amely a második helyen végzett. Ezek a gyerekek nagyon alázatosak, szinte minden edzésen maximális volt a létszám, senkit nem kellett noszogatni, egy rossz szavam nem lehet. Amit az idény során beletettek a srácok, azt a végén kivették!

A csapaton belül óriási az összhang, mindenki harcol a közös sikerért, húzzák egymást a fiúk. Ugyanakkor az edzések elég parázs hangulatban telnek – nem kímélik egymást a srácok, mert mindenki be szeretne kerülni a csapatba!

– Nagyon jó látni, hogy ennyire igyekeznek! Már most tudni lehet a játékosokról, hogy a felnőtt futballban gondolkodnak, épp ezért jó, hogy ott lebeg előttük célként az NB II-es szentlőrinci csapat, amelynél ráadásul bátran nyúlnak a fiatalokhoz. Ez hatalmas motiváció a számukra! Biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi keretben jó néhány olyan srác van, aki elérheti az NB-s szintet – fogalmazott Egri Krisztián, aki jövőre az U19-es bajnokságban méretteti meg ugyanezt a csapatot. Biztosan nem lesz könnyű dolguk a fiúknak, de nem féltjük őket!