A munka, az alázat és a fegyelem meghozta gyümölcsét!

Fotó: Kovácsevics Dusán

Nagyon szép szezont produkált U15-csapatunk, amely huszonnégy meccséből húszat megnyerve (ez 83 százalék) lett bajnok. A srácokkal 2019 óta együtt dolgozó vezetőedző, Szolga Gorán értékelte az elmúlt hónapokat.

  

Biztató jeleket már a 2020/2021-es idényben is lehetett látni, mostanra viszont tényleg teljesen összeállt U15-ös csapatunk. Minden klappolt, sorra nyerték a meccseket a fiúk, pedig nem mindig volt könnyű dolgunk.

– Egyáltalán nem volt könnyű ez a szezon, mivel sokszor kevesen voltunk, télen például hárman is távoztak – mesélte Szolga Gorán. – Konkrét célt nem fogalmaztunk meg a rajt előtt, hiszen ez még csak a második nagypályás idényük volt a gyerekeknek, de azért menet közben megjött az étvágy, és amikor már láttuk, hogyan alakulnak az eredmények és az erőviszonyok, akkor egy idő után a dobogó legfelső fokát szerettük volna elérni.

Sikerült, hiszen a fiúk a szezon végén bajnoki címet ünnepelhettek. A csapatban hét tősgyökeres szentlőrinci sráccal, továbbá kilenc olyan futballistával, akik legalább három éve klubunk színeiben játszanak!

– Nagy dolognak tartom ezt a bajnoki címet azért is, mert magunk mögé utasítottuk például egy közel húszezres város csapatát, a Mohácsot, vagy éppen az ötvenezres, óriási tradíciókkal rendelkező Dunaújvárost, pedig nekik sokkal nagyobb a merítési lehetőségük. Jó érzéssel tölt el, hogy a mérkőzéseinkre a kiemelt akadémiák játékosmegfigyelői is kilátogatnak már, több futballistánk iránt is élénken érdeklődnek! – fogalmazott Szolga Gorán, majd elárulta, hogy minek köszönhetik a sikerüket: – Ez a bajnoki cím a mindennapos befektetett munka, az alázat és a fegyelem gyümölcse. Hozzáteszem, nagyon jó a szülői közösség is, mindenben támogatnak minket, elkísérnek az idegenbeli meccsekre is, amit ezúton is nagyon köszönök!