Aranyéremmel zártuk a VIII. No Limit Kupát

U13-as csapatunk újabb nemzetközi tornagyőzelmet ért el a felkészülési időszakban.


Nyolcadik alkalommal került megrendezésre a nagy hagyományokkal rendelkező Međunarodni No Limit Kup nevezetű utánpótlás labdarúgó torna Verőcén. A nemzetközi tornán ezúttal tíz horvát és egy román csapat mellett egyedüli magyarként szerepelhetett egyesületünk.

A csapatokat 3x4-es csoportokba sorsolták be, így az NK Daruvar II., az NK Suhopolje és NK Slatina hármas mellé kerültünk. Fiataljaink nagyszerű teljesítményt nyújtottak a csoportjukban: az NK Daruvar ellen 6-0-ra, az NK Suhopolje ellen pedig 5-0-ra nyertek. A harmadik csoportmeccsen az NK Slatinával szemben 1-1-es döntetlent értek el a fiatalok, így egy gólt kapva, csoportelsőként jutottak tovább a kieséses szakaszba.

Az elődöntőbe való jutásért az NK Garic 2007-es csapata várt ránk és remek játékkal 3-1-es győzelmet arattunk ellenük. Az elődöntőben a házigazdákat, a No Limit Viroviticát kaptuk meg, de szerencsére sikerült borsot törni az orruk alá és 2-0-ás győzelemmel jutottunk be a döntőbe. Sajnos ezen a találkozón fiatal labdarúgónk, Egri Bendegúz kéztörést szenvedett, így kénytelen volt kihagyni a finálét.

A döntőben az NK Daruvar 2007-es korosztálya várt ránk. Kétszer is hátrányból kényszerültünk felállni, de fiataljaink példaértékű mentalitásának köszönhetően mind a kétszer ki tudtak egyenlíteni és így hétméteresekre került sor. Kapusunk, Benkő Milán két remek védést is bemutatott a büntetők során és így sikerült elhódítania a kupát U13-as együttesünknek.

A torna gólkirályi címét is csapatunk egyik tagjának, Serdán Rikárdónak sikerült elhódítania.

Szolga Gorán, a Szentlőrinc SE U13 vezetőedzőjének értékelése:
- Személy szerint nem találok jelzőket a srácok teljesítményére. Mindig nagy dolognak tartom, ha valaki nyer egy kupát, főleg egy nemzetközi tornán! Szombaton edzőmeccset játszottunk a Donji Miholjac ellen, de ennek nyomait se láttam a srácokon a nagyon hosszú nap során. Az elejétől a végéig küzdöttünk egymásért, nagyon kreatívan játszottunk, amit az is megmutat, hogy hat meccsen tizenkilenc gólt szereztünk és csupán öt gólt kaptunk. Nagyszerű teljesítményt nyújtottak a srácok, Serdán Rikárdó személyében a gólkirályi címet is sikerült elhoznunk. Úgy gondolom, hogy méltó búcsú volt ez Lóth Noelnek és Jung Máténak is, akik utoljára voltak velünk. Nekik további sok sikert kívánok a pályafutásukhoz!

Galéria a tornáról:

(Képek forrása: Nogometna Akademija No Limit)