B-csapatunk új vezetőedzője örül annak, hogy nálunk is főleg fiatalokkal dolgozhat

Kisebb megszakításokkal tizenhat évet a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián dolgozott megyei I. osztályban szereplő B-csapatunk új vezetőedzője, Horváth Zoltán. A szakember szeretne az élbolyban végezni együttesünkkel, de a legfontosabbnak természetesen azt tartja, hogy fiatal játékosaink minél többet fejlődjenek.

 

A kaposvári születésű Horváth Zoltán 2004 óta edzősködik, s az elmúlt tizenhat évben javarészt a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián, az utánpótlásban dolgozott. A legtöbb időt a legmagasabb korosztálynál, az U19-es csapatnál töltötte, volt a PMFC-nél egy évet, valamint fél évig a Kaposvár NB III-as felnőtt együttesének pályaedzőjeként tevékenykedett.

- A kaposvári akadémián nem maradtam volna, ezért nagyon örültem a szentlőrinci klub megkeresésének – mondta a 46 éves Horváth Zoltán. – Fekete Tivadar szakmai igazgatóval egy beszélgetés során merült fel annak a lehetősége, hogy én is szerepet vállaljak az egyesületnél: igent mondtam az ajánlatra. Elsősorban azért, mert ahogy eddig is, most is főként fiatalokkal dolgozhatok majd, ez a megye I-es B-csapat ugyanis túlnyomórészt belőlük áll. Ha kiöregedett futballisták alkotnák a keretet, akkor nem jöttem volna, ilyen munkát többször kaptam volna Somogy megyében is.

Az NB II-es és a B-csapatunk között természetesen van átjárás (utóbbi nagyon fontos számunkra, egyfajta hidat képez az utánpótlás és az első csapat között, az NB II-es gárda előszobájaként tekintünk rá), ezzel kapcsolatban Horváth Zoltán úgy fogalmazott, bízik benne, hogy a nála játszó fiatalok közül lesz olyan, aki teljesítményével felhívja magára a figyelmet, ennek köszönhetően pedig feljebb léphet, lehetőséget kap másodosztályú együttesünknél.

- Egy ilyen feladat esetében a legfontosabb cél természetesen az, hogy a fiatalok minél többet fejlődjenek tette hozzá Horváth Zoltán. – A bajnokságot, az erőviszonyokat, a mezőnyt nem ismerem, miként a kerettel is csak most ismerkedek, így nem igazán tudom még belőni, mire lehetünk képesek. Ugyanakkor igenis felnőtt csapatról beszélünk, amelynél számít az eredmény: minél előrébb akarunk végezni, az első öt–hatban szeretném látni a csapatot a bajnokság végén.

A Baranya megyei I. osztályú bajnokság augusztus 22-én rajtol. Sok sikert kívánunk csapatunknak új vezetőedzőnkkel, hajrá, Szentlőrinc!