Élmény, érték – izgalmas tanulmányúton voltunk az MTK-nál!

Szolga Gorán, U-15-ös csapatunk edzője, s két nagyon tehetséges tanítványa, Jung Máté és Molnár Benedek az MTK-nál jártak a múlt héten! Nagyszerű tapasztalatokkal tértek vissza, melyről alább beszámolunk!

 (az MTK Budapest jelenlegi-, illetve tavalyi NB II-es csapatunk játékosával, Nagy Barnabással is találkozhattak fiataljaink)

 

Mutasson valaki egy területet, ahol az ismeretek serkentése nem fontos! Na ugye(!?), nem tudunk! A fiatal labdarúgóknál rendkívül lényeges, hogy fejlődési szakaszaik során minél több új élménnyel gazdagodjanak alapképzésük mellett, amely személyiségükhöz értéktöbbletet ad, s tudásukhoz is nagyban hozzájárul! Egynapos tanulmányútra kaptunk meghívást az MTK-tól, mégis igen hasznosnak bizonyult ez az alkalom a rövid idő ellenére! Ez nem meglepő, hiszen az ország egyik legjobb utánpótlásképzését mondhatja magáénak nagyon hosszú ideje a kék-fehér alakulat. Szeretnénk köszönetünket is kifejezni, hogy ezt a remek programot biztosították, amely szakmai fejlődésünket hivatott támogatni, s a klubunkkal való egyébként is jó kapcsolatot új szintre tudja emelni! Reméljük, a jövőben lesz még alkalmunk efféle tanulási lehetőségekre, akár más korosztályok számára is megadatva! 

Máris érik a folytatás! 

Jung és Molnár példás edzésmunkájuk és kiegyensúlyozott teljesítményük, karakterük miatt kerültek kiválasztásra az U-15-ös vezetőedző, Szolga Gorán és sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar megegyezésével! – Igazi élmény volt az edzés, amelyből, még ha egy alkalomról is volt szó, sokat tanultam! – számolt be Jung MátéMolnár Benedek pedig azt tette hozzá társa nyilatkozatához, hogy: - Nem csalódtam, kiváló lehetőség volt és jól fogadtak minket az MTK játékosai! – U-15-ös csapatunk oszlopos tagjai nem pusztán lelkesen, nagy örömmel beszélhettek élményükről, trénerük azt is megsúgta, hogy abszolút nem lógtak ki az edzésen, amelyen szerepeltek – játékkészségük által felnőttek a feladathoz – ami viszont az itteni utánpótlásképzésnek is mellkasduzzasztó! 

Úgyhogy nem is csoda, örömmel adhatunk számot arról, hogy két játékosunk nem pusztán ideig-óráig kóstolhatott bele az akadémiai légkörbe. Mind Máté, mind Benedek az MTK-nál fogják tölteni az őszi szünidőt, s reméljük, még több értékes tapasztalattal térnek majd vissza, vagy akár meg is győzik a budapestieket arról, hogy érdemesek a szintlépésre a jövőben!

Csupaszív hozzáállás, ambiciózus jellem

Ha valaki betéved a szentlőrinci labdarúgó pályára és szemügyre veszi Szolga Gorán edzéseit, több borzasztóan szimpatikus részlet is azonnal kitűnik majd számára! Gorán arra ösztönzi a gyerekeket, hogy aktívan, szüntelenül kommunikáljanak a pályán, a futballt mint kommunikációs aktust is fontosnak tartja, s valóigaz, ezzel taktikailag jóval fogékonyabbá teszi játékosait, amelyet az idei bajnokság eddigi állása is tükröz! Gorán alakulata vezeti az U-15-ös regionális bajnokságot: 6 mérkőzésen 5 győzelmet értek el fiai! Az edző csupaszív mentalitása jól láthatóan átterjed a csapat dinamikájára is!

- Szervezett, komplett programon vehettünk részt tanítványaimmal. – kezdte Szolga Gorán – Minden épp olyan profi volt, ahogy az elvárható egy MTK szintű klubtól, meglepetésemre még egy hetente esedékes edzői meetingbe is belekóstolhattam! Az általam megtekintett tréningeken sok olyan módszert láttam, amelyet a jövőben beépíthetek saját edzői hitvallásomba. Mindenképp szeretném Mátét és Benedeket megdicsérni, bebizonyították, hogy nem véletlenül ők lettek kiválasztva, az MTK stábjától is őszintén pozitív vélekedést hallottam róluk! Abban reménykedem, hogy minél több nálunk pallérozódó fiatal harcol majd ki magának ugyanilyen lehetőséget a jövőben! Szeretném megköszönni az MTK-nak a tanulságos programot, s egyúttal Fekete Tivadarnak, sportszakmai igazgatónknak is köszönetet szeretnék mondani, nélküle aligha jöhetett volna össze ez a páratlanul hasznos esemény!

 

Hajrá, Lőrinc!