Ezüstéremmel zárta a szezont U17-es csapatunk!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Az őszi szezonban, az alapszakaszban még hibátlan teljesítménnyel az élen állt U17-es csapatunk, amely a tavaszi folytatásban is kitett magáért, hiszen két nagyon erős, idősebb játékosokkal felálló ellenféllel szemben küzdött a dobogóért. Egri Krisztián együttese végül ezüstérmes lett!

 

 

Az ősszel mind a tizenkét mérkőzését megnyerte U17-es csapatunk az MLSZ regionális bajnokságának délnyugati B csoportjában, ennek köszönhetően az első helyről várhatta a folytatást. A csoportunkból négy, míg a másikból három együttessel kiegészülve alakult ki a tavaszi mezőny – egyesületünk utánpótlás csapatai közül egyedül az U17-esek kerültek a felsőházba!

– A tavaszi folytatásban két nagyon erős, egy évvel idősebb játékosokkal felálló csapattal versenyeztünk a dobogóért – fogalmazott Egri Krisztián. – Az alapszakaszban elért pontokat teljesen törölték. Az Újbuda együttese kiemelkedett a mezőnyből, de saját pályájukon döntetlent értünk el ellenük, amire más nem volt képes a szezonban. Az utolsó fordulóban a Siófokhoz látogattunk, amelytől egy ponttal lemaradva a dobogó harmadik fokán álltunk: a 2006-os születésű játékosokból álló Balaton-partiakat legyőzték 2007-es tanítványaim, így végül a miénk lett az ezüstérem!

– Minek köszönhető, hogy ilyen jó teljesítményt nyújtottatok?

– Véleményem szerint az alázatos, kemény munka, a megfelelő pszichológiai felkészítés, valamint az segített, hogy mindannyian egy célra fókuszáltunk. A játékosaim elfogadták, hogy kiegészítő sportot kell végezni az edzések mellett, mert ez a fejlődéshez elengedhetetlen. Nagyon fontos volt a megfelelő étkezés, a vitaminok szedése, és a pihenés összehangolása. Edzőként az egyén fejlődésére teszem még a legnagyobb hangsúlyt ebben a korban, de közben figyelek arra, hogy a csapatszintű mozgásokat is megtanulják a fiúk.

– Akadnak-e már most olyan játékosok a keretben, akik kopogtathatnak az immár sajnos csak NB III-as felnőtt csapatunk ajtaján?

– A játékosaim 2007-es születésűek, akik most töltik a 16. életévüket, így már felnőtt bajnokságban tudnak szerepelni. Úgy gondolom, többen is képesek lesznek arra, hogy NB-s szinten játsszanak. Technikailag megfelelően képzettek, fizikálisan természetesen még fejlődniük kell, a csapatszintű taktikát pedig majd megtanulják a felnőtteknél. Utánpótlás edzőként az a legfontosabb feladatunk, hogy úgy képezzük a játékosainkat, hogy a csapat tulajdonosa, a felnőttek edzője bátran támaszkodjon a saját bázisra, mert tudja, vannak értékeink!

– Voltak-e kiemelkedő egyéni teljesítmények?

– Több jó teljesítmény is akadt, ezeknek a srácoknak a kiemelése fontos, hiszen jó példaként szolgálhat a fiatalabbak számára. Egri Bendegúzt, Simonics Pétert, Gergics Zoránt, Molnár Benedeket, Nagy Olivért, Nyitrai Arlent mindenképpen szeretném külön megnevezni, ők azok, akik az egész szezonban, valamint több alkalommal az U19-es korosztályban is kiemelkedően helyt álltak. Emellett pedig ezúton szeretném megköszönni a játékosaimnak, a szülőknek, a szurkolóknak, az edzőkollégáknak, valamint az egyesületnél dolgozóknak, vezetőknek az elmúlt öt év közös munkáját! Az életemnek egy fejezete befejeződött itt Szentlőrincen. Nagyon büszke vagyok minden játékosomra, akivel együtt dolgoztam, remélem, hozzájárultam a fejlődésükhöz, és tudtam mentálisan annyi pluszt adni, hogy szuper felnőttek lesznek belőlük. Mindig szorítani fogok értük, hajrá, fiúk!