Félévet értékeltek alsó szekciónk utánpótlás edzői

Eseménydús, izgalmas félévet zárt a Szentlőrinci Sportegyesület utánpótlásának alsó szekciója. Rengeteg új labdarúgó palántával és új stábtagokkal bővült a klubunk, ráadásul U10-es leány csapatunk is megalakult.

 

A Gálffy Péter vezette U13 az őszi szezon végéhez közeledve már kezdte megmutatni azt arcát, amit korábbi középpályásunk látni szeretne. Utánpótlás edzőnk az előző szezonban már segédkezett a szakmai munkában, idén nyártól viszont már saját korosztályt vezethet.

- Köszönöm a srácok és a szülők féléves hozzáállását, remek légkör alakult ki! Úgy gondolom, hogy sok munkával és egy jó csapategységgel még többre lehetünk képesek a jövőben! Folytatjuk a melót!

 

U12-es együttesünk szintén új edzővel vágott neki az idei szezonnak. Tóth Dávid a nyáron érkezett klubunkhoz és a fiatal tréner gyorsan megtalálta a közös hangot a játékosokkal, akikkel az ősszel főleg a technikára helyezték a hangsúlyt.

- Pár hónapja kerültem a csapathoz, ám ez a rövid idő alatt is sikerült már megismerkednem a kerettel. Az őszi szezonban leginkább a gyerekek technikai képességeit próbáltuk fejleszteni, és úgy érzem, hogy ezzel jól haladunk. Tavasszal szeretném, ha picit taktikailag is tudnánk előre lépni. Az eredmények nem elsődlegesek számomra, de amikor a fiúk betartották, amiket kértem, akkor jöttek a győzelmek is. Mindennek a kulcsa az edzéslátogatottság lesz, szerencsére sokan vannak, akik folyamatosan részt vesznek a tréningeken, így minden adott a fejlődésükhöz.

 

Kurucsai Kornél nagyon pozitívan értékelte az U11-es csapat első félévét, hiszen a gyerekek gyorsan alkalmazkodtak a sűrűbb versenynaptárhoz és a nagyobb játéktérhez, ráadásul az edzésen gyakoroltakat is viszontlátta a mérkőzéseken.

- Nagyon jól sikerült a 2023-as év második fele is a gyerekeknek. Gyorsan sikerült megszokni a nagyobb pályát és a jóval sűrűbben megrendezett tornákon, fesztiválokon is ügyesen helytálltunk! Ebben a korosztályban már sokkal több dolgot kérhetek a gyerekektől, ezek nagy részét szerencsére a legtöbbször látom is a meccseken, edzéseken! Nagyon sokat kell még tanulnunk, de 2024-ben is legalább ilyen szorgosan kell járni edzésre és akkor ügyesen tudunk haladni tovább a sokakkal már több éve megkezdett úton!

 

Nagy öröm és büszkeség egyesületünk számára, hogy Szentlőrincen és a környező településeken egyre több leány szeretné kipróbálni magát a labdarúgás világában és az elmúlt évek azt eredményezték, hogy a 2023/2024-es szezonban elindíthattuk saját U10-es leány együttesünket, de U7-től egészen U11-ig évről-évre növekszik a hölgyek létszáma. Kurucsai Kornél vezérletével nagyon szép eredményeket ért el a ez a korosztály már az első félévben és bizakodva várják a folytatást.

- Remek dolgot indítottunk el idén a helyi lányok segítségével, hiszen elstartolt a szentlőrinci leány foci, ráadásul nagyon szépen is szerepeltünk. Eddig is biztos voltam benne, hogy a környéken nem sok olyan U10-es leány csapat van, ahol ennyi ügyes és lelkes kislány focizik, nagyon büszke lehet mindenki, aki ebben részt vett! Ügyesen játszottunk a meccseken, és az edzéseken is szép létszámmal vettek részt. Nekem személy szerint nagyon tetszett ez a félév, rengeteg örömet okoztak a lányok, remélem ők is ugyanígy gondolnak erre a félévre és jövőre ugyanígy folytatjuk!

 

Varga Armand szintén idén debütált edzőként az egyesületnél, de az előző évben már belekóstolt a közegbe, mint segédedző. Korábbi utánpótlás labdarúgónk rendkívül jó véleménnyel volt a magunk mögött hagyott félévről az U8-U9-es szekciónál.

- Az első közös félévünk a gyerekekkel nagyon jól sikerült. Közel 30 lelkes kisfocistával tudtunk együtt dolgozni. Az edzések látogatottsága kiváló, mely nagy öröm számomra. Hétközben, illetve a Bozsik tornákon tapasztalható volt a fejlődés minden szempontból. Évközben sikerült több edzőmérkőzésen is összemérni a tudásunkat, nagy élmény és siker volt a gyerekek számára. Jövőre folytatjuk, bizakodva várjuk a közös teremtornákat! Köszönök mindent a gyerekeknek, szülőknek! Szuper társaság!

 

A legkisebbeknél, az U7-es együttesünknél már évek óta Világos Dávid felel a munkáért, ráadásul eredményesen, hiszen szezonról-szezonra egyre több ovis szeretne megismerkedni a labdarúgással. Az biztos, hogy a hozzáállásra és az edzéslátogatottságra nem lehet panasz, hiszen a hét minden tréningjén rengeteg lurkó vesz részt.

- A tavalyi, rendkívül sikeres szezon után, az idei kezdésre alig maradt játékosom. Az ifjú sporttársak jelentős része az U8-as korosztályhoz csatlakozott. Szerencsére a toborzás egyszerű volt, sokan szerették volna kipróbálni magukat az egyesületünknél. Amire a legbüszkébb vagyok, az az edzéslátogatottság! A gyerekek és a szülők lelkesedése, munkája előtt le a kalappal. Úgy gondolom, hogy ebben az évadban is sok kis gyöngyszem tudta megmutatni magát, de ami a legfontosabb: a mozgás és sportszeretetet sikerült beépíteni a gyerekek mindennapjaiba! Hajrá Szentlőrinc!