Futsal ezüst és három pont Pécsről

Kispályán és nagypályán is szépen zárta az előző hetet U15-ös korosztályunk.

 

U15-ös utánpótlás csapatunk a megyei futsal döntőn vett részt vasárnap. A záró tornára öt egyesület korosztályos csapata kvalifikálta magát a selejtezők során. Csapatunk remekül helyt állt, a második helyet szerezte meg egy nagyon kiegyenlített mezőnyben, roppant kiélezett mérkőzések során. A küzdelmes meccsek után az ezüstérmet akasztották játékosaink nyakába. A fiúk két győzelem mellett egy-egy alkalommal játszottak döntetlent és szenvedtek vereséget.
 
Eredményeink:
Pécsi VSK - Szentlőrinc SE 1-0
Szentlőrinc SE - Szederkényi SE 3-3
HR-Rent Kozármisleny - Szentlőrinc SE 1-2
Szentlőrinc SE - Kétújfalu SE 2-1
 
A megyei futsal döntő végeredménye:
1. Pécsi VSK 
2. Szentlőrinc SE
3. HR-Rent Kozármisleny
4. Szederkényi SE
5. Kétújfalui SE
 
Batári Tamás értékelése a megyei döntőről:
- A szombati kemény bajnoki mérkőzés alaposan benne maradt a lábakban és a fejekben. Ettől függetlenül nem lehetett panasz a hozzáállásra, de érezhetően fásultan, fáradtan mozogtak a fiúk. Csak a dícséret hangján tudok róluk beszélni, hisz a résztvevő játékosok tisztességgel, becsülettel játszották végig a tornát! Reméljük, hogy Csonka Bálint bokasérülése nem annyira komoly, hogy heteket kelljen kihagynia. Jobbulást és gyors gyógyulást kívánunk neki! Gratulálok a csapatnak!
 
Az MLSZ II. osztály Dél-Nyugati csoportjában is elkezdődött a tavaszi szezon. U14-es és U15-ös együtteseink a Pécsi VSK utánpótlás csapatait fogadták vendégül szombaton.
 
A fiatalabbaknak sajnos nem sikerült elcsípni a pontokat a pécsiektől, ellenben az idősebbek egy nagyon izgalmas találkozón tudták megszerezni a három pontot: Kovácsevics Dániel révén már az 5. percben megszereztük a vezetést, azonban a PVSK gyorsan kapcsolt és 3-1-re sikerült fordítania, de a félidő vége előtt még sikerült labdarúgóinknak kiegyenlíteni. A második játékrészben se maradtak adósak gólokkal a játékosok: Csonka Bálint révén újra mi vezettünk a 47. percben, azonban a pécsiek negyed órára rá egyenlítettek, de fiataljaink nem engedték veszni hagyni a három pontot és Snobl Levente és Tóth Dániel góljaival 6-4-re megnyertük a párharcot.
 
MLSZ U-15 II. osztály Dél-Nyugat 14. forduló:
Szentlőrinc SE - Pécsi VSK 6-4 (3-3)
 
Szentlőrinc SE: Havas - Nagy, Katona, Gettó, Ignácz - Tóth M. - Csonka, Mang, Gergics (Blész, 67.), Tóth D. - Kovácsevics (Snobl, 67.)
 
Gólszerzrők: 1-0 Kovácsevics (5.), 1-1 Mitrovik (10.), 1-2 Tavali (12.), 1-3 Budavári (23.), 2-3 Kovácsevics (27.), 3-3 Gergics (37.), 4-3 Csonka (47.), 4-4 Mitrovik (61.), 5-4 Snobl (68.), 6-4 Tóth D. (73.)
 
Batári Tamás értékelése a mérkőzésről:
A szezon első mérkőzése mindjárt egy igen kemény erőfelmérő volt a számunkra, hisz az ellenfél az egyik bajnokaspiráns csapat volt. A találkozó úgy indult ahogyan elterveztük. Letámadásunknak köszönhetően a megszerzett labdákból sikerült helyzeteket kialakítani és a vezetést is megszereztük. Azonban az ellenfél a feltolt védekezésünk által kínált területeket, intenzíven és nagy sebességgel játszotta be, minek eredményeként megfordította az állást. Játékosaink nem roppantak össze, hanem a megbeszéltek szerint folytatták a játékot. Az első játékrész második felében visszább húztuk a védővonalat, így terület nyílt a gyors játékosaink előtt. Ennek eredményeképpen sikerült két büntetőt is kiharcolnunk, amit értékesítettünk is. A szünetre egyenlő állással vonultunk le. A második félidőben továbbra is jó tempójú, magas iramú mérkőzést játszottunk. Mindvégig hittünk a sikerben, és fegyelmezetten tartották magukat a játékosok a megbeszéltekhez egy két kivételtől eltekintve. Elég hamar sikerült megszerezni a vezetést, de a PVSK még tudott egyenlíteni. A meccs hajrájában azonban sikerült a létszám fölényünket gólokra váltani, és így meg tudtuk nyerni ezt a színvonalas, kemény mérkőzést. Gratulálok a Csapat minden tagjának!
 
MLSZ U-14 II. osztály Dél-Nyugat 14. forduló:
Szentlőrinc SE - Pécsi VSK 1-8 (0-4)
 
Szentlőrinc SE: Varga S. (Flaska, 69.) - Szili (Botos, 59.), Kunsági, Nagy Sz., Molnár - Miklós, Standovár (Porkert, 59.), Cserneczky (Varga Á., 69.), Lakatos - Varga B. (Nagy R., 32.), Major
 
Gólszerzők: 0-1 Bencze (12.), 0-2 Pere (19.), 0-3 Lukács (23.), 0-4 Bencze (32.), 0-5 Bencze (60.), 1-5 Lakatos (63.), 1-6 Gáspár (67.), 1-7 Pere (70.), 1-8 Gáspár (76.)