Hibátlan teljesítménnyel lett őszi első U17-es csapatunk!

Mind a tizenkét mérkőzését megnyerte az Egri Krisztián vezette U17-es együttesünk az MLSZ Regionális U17 bajnokságának délnyugati B csoportjában, s ennek köszönhetően az első helyről várhatja a folytatást.

 

Nagyon szép teljesítményt nyújtott egyesületünk U17-es csapata az őszi szezon során. Amellett, hogy mind a tizenkét mérkőzésüket megnyerték a srácok, a gólkülönbségük is egészen imponáló lett: negyven gólt lőttünk, miközben az ellenfelek csak ötször találtak be a kapunkba. Ez a szereplés azért is megsüvegelendő, mert a keretet 2007-es és 2008-as születésű játékosok alkotják, vagyis mindenki legalább egy évvel fiatalabb annál a korosztálynál, amelyben csapatunk versenyez.

– Az én célom mindig az, hogy minden meccsünket nyerjük meg, úgyhogy ha ebből indulunk ki, nem meglepetés a szereplésünk – fogalmazott U17-es csapatunk vezetőedzője, Egri Krisztián. – De rögtön hozzá kell tennem, mindez a nagyon kemény elvégzett munkának köszönhető! Minden edzésen maximális sebességgel dolgoztak a fiúk, akik nagyon fogékonyak voltak a munkára, és örömteli, hogy szinte folyamatosan, minden gyakorláson teljes volt a létszám.

Bár az elsődleges cél nem az, hogy ez a csapat megnyerje a bajnokságot, ha továbbra is teljesül a vezetőedző elvárása, miszerint minden meccset be kell húzni, akkor az első hely is jönni fog. Ugyanakkor a legfontosabb természetesen a képzés, a játékosok egyéni fejlődése.

– Fel szeretnénk készíteni ezeket a srácokat a magasabb szintű futballra, hogy ha esetleg elviszik őket, akkor máshol is helyt tudjanak állni. A csapatunkban van négy-öt olyan meghatározó játékos, akiket bármikor el tudok képzelni más nívót képviselő klubokban is.

S hogy akarják-e mindezt a srácok is? Naná! Az edzéslátogatásból, az elvégzett munkából látszik, hogy igen, de Egri Krisztián egy öltözői jelenettel is érzékeltette, milyen a játékosai hozzáállása.

„Amikor az öltözőben felteszem a kérdést, hogy ki akar felnőtt korában is futballista lenni, huszonkettőből huszonegyen igent mondanak!”

Szakvezetőnk hozzátette, nagyon fontosnak tartja, hogy a klubon belül kiváló a kapcsolat a különböző korosztályos csapatokat irányító edzők között, mindenki segíti a másik munkáját. Ennek egyik jó példája, hogy az U17-esek adtak néhány játékost felfelé, az U19-esekhez, valamint lefelé, az U15-ösökhöz is.

Az U17-es csapatunk már megkezdte a felkészülést a tavaszi folytatásra, az előttük álló hónapokkal kapcsolatban Egri Krisztián a következőképp fogalmazott: „Kemény felkészülést követően szeretnénk a felsőházban is jó eredményeket elérni, minél nehezebb mérkőzéseket játszani, hogy a fiúk fejlődése folyamatos legyen”.

Sok sikert kívánunk a tavaszi szezonra, srácok!

A bajnokság állása: 1. Szentlőrinc SE 36 pont, 2. PVSK 25, 3. Kaposvölgye LUE 23, 4. PTE-PEAC 18, 5. FC Barcs 13, 6. BFA Szigetvár 7, 7. Nagyatádi FC 1.