Kettős győzelem a Kaposvölgye ellen

Hétvégén U14-es és U15-ös csapatunk is győzedelmeskedni tudott a Kaposvölgye LUE fiataljaival szemben.

Az U14-es mérkőzésen Egri Krisztián csapata 5-2-es győzelmet aratott a somogyi csapattal szemben. A találkozó 10. percében már 2-0-ra vezetett utánpótlás csapatunk Gorgics Zorán Márk és Miklós Dániel góljaiak köszönhetően, de a 31. percben Szanda Bálint révén szépíteni tudott a vendég alakulat. A 33. percben aztán Major Péter Bence révén 3-1-re növeltük előnyünket és a félidő végéig ez az eredmény maradt. A második játékrészben nem teketóriáztak sokat a vendégek: Lender Bálint Zoltán a 45. percben megszerezte a második szépítő találatot és ezzel már 3-2 volt az állás. Szerencsére erre a gólra újra volt válasza játékosainknak és Lakatos Barnabás az 50. percben, majd Miklós Dániel a 62. percben megszerezték negyedik illetve ötödik gólunkat és beállították az 5-2-es végeredményt.

Egri Krisztián pozitíven értékelt a találkozó után.

Csapatom agresszíven, jól játszott az egész mérkőzésen. A játék minden elemében jobbak voltunk ellenfelünknél, bár érződik, hogy a nyáron kevés edzőmérkőzést tudtunk játszani. Gratulálok a srácoknak.

MLSZ U-14 II. osztály Dél-Nyugat 2. forduló:
Szentlőrinc SE - Kaposvölgye LUE 5-2 (3-1)

Szentlőrinc SE: Varga S. (Flaska, 64.) – Varga Á., Nagy Sz., Nagy R., Kunsági - Miklós, Standovár (Kiss, 56.), Egri, Gergics , Lakatos - Major (Varga B., 41.)
Gólok: 1-0 Gergics (2.), 2-0 Miklós (10.), 2-1 Szanda (31.), 3-1 Major (33.), 3-2 Lender (45.), 4-2 Lakatos (50.), 5-2 Miklós (62.)

U15-ös együttesünknek is sikerült felülkerednie a Kaposvölgyével szemben. Ezen a mérkőzésen is már a 4. percben megszereztük a vezetést Tóth Márk révén, azonban a következő találatra bő 30 percet kellett várni. Király Csaba a 33. percben megszerezte az egyenlítő találalatot, azonban a 38. percben Tóth Dánielnek köszönhetően újra a mi csapatunknál volt az előny. A második játékrészben már nem esett gól, így maradt a 2-1-es végeredmény fiataljaink javára.

Batári Tamás elmondta, hogy a helyzetkihasználáson javítani kell a továbbiakban.

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. A védekezésünket feltoltuk az ellenfél térfelére és nem hagytuk kibontakozni a vendégcsapatot. A megszerzett labdákból gyors támadásokat vezettünk és számtalan helyzetet dolgoztunk ki, de a helyzetkihasználásunk katasztrofális volt. Ahelyett, hogy 20 perc alatt lerendeztük volna a mérkőzést, végig izgulni kellett. Összességében voltak jó tempójú, dinamikus szakaszai a játékunknak, de a kapu előtt nagyobb koncentráció szükséges, míg a védekezésben elég sok volt a ki nem kényszerített hiba. A győzelemnek persze örülünk.

MLSZ U-15 II. osztály Dél-Nyugat 2. forduló:
Szentlőrinc SE - Kaposvölgye LUE 2-1 (2-1)

Szentlőrinc SE: Havas - Nagy, Katona, Kovácsevics (Mang, 66.), Andrasek - Király – Csonka, Snobl (Horváth, 60.), Tóth M., Blész - Tóth D.
Gólok: 1-0 Tóth M. (4.), 1-1 Király (33.), 2-1 Tóth D. (38.)