Kettős győzelemmel kezdett az U19 és az U17

Mind a két utánpótlás csapatunknak sikerült megkaparintania a három pontot az ősi rivális PVSK otthonában.

 Tegnap kora délután az idősebbek mérkőzése nyitotta meg a tavaszi szezont. A jó iramú első félidőben Gáyer Gergő révén megszereztük a vezetést, majd a mérkőzés végéhez közeledve a 80. percben Tóth Máté kettőre növelte az előnyünket. A PVSK a 90. percben még szépíteni tudott, de végül 2-1-es győzelemmel megszerezték a három pontot fiataljaink.

MLSZ U-19 III. osztály Dél-Nyugat 14. forduló:
Pécsi VSK - Szentlőrinc SE 1-2 (0-1)

Szentlőrinc SE: Gyalus - Vörös (Laki, 85.), Kulcsár, Varga, Mozsgai (Kövesdi, 55.) - Pretzl, SLavonics, Paizs, Gáyer - Molnár (Koleszár, 67.), Tóth

Gólszerzők: 0-1 Gáyer (21.), 0-2 Tóth (80.), 1-2 Bereczk (90.)

U19-es vezetőedzőnk értékelése a mérkőzésről:
A mérkőzés úgy kezdődött ahogy arra számítottunk. Ellenfelünk mélyen védekezve, masszívan betömörülve próbálta megakadályozni, hogy gólt gólokat tudjunk elérni. Az első húsz percben ez viszonylag sikerült is nekik ezen a szűk, keskeny pályán. A vezető gólunk után viszont sorra jöttek a gólszerzési lehetőségeink. A mérkőzést végig dominálva és megfelelő kontrol alatt tudtuk lejátszani. Az időjárási viszonyok nem voltak éppen a l abdarúgásra alkalmasak, de a csapat ismét megmutatta erejét és sikerrel vette a a tavaszi első fordulót.  

Ezután U17-es együttesünk mérkőzése következett, ahol már a 3. percben sikerült vezetéshez jutnunk Tóth Dániel által. Sajnos az első félidő további részében több ziccert is rontottunk így szűkös 1-0-val vonulhatunk az öltözőbe. A második játékrészben inkább mezőnyjáték folyt, de Baráth Gergő 89. percben szerzett góljával sikerült megduplázni a góljaink számát és beállítani a 2-0-ás végeredményt.

MLSZ U-17 III. osztály Dél-Nyugat 14. forduló:
Pécsi VSK - Szentlőrinc SE 0-2 (0-1)

Szentlőrinc SE: Vass - Szekeres, Pataki, Nyaka, Varga R. - Árvavári (Krizsovszky, 85.), Varga K. (Szegedi, 78.), Meglicser, Mang - Tóth, Baráth

Gólszerzők: 0-1 Tóth (3.), 0-2 Baráth (89.)

Pichler Gábor értékelése a mérkőzésről:
- Jól kezdtünk az erős szélben, rögtön ziccereket tudtunk kialakítani amikből csak egyet sikerült értékesíteni, így nyílt maradt az összecsapás. Ellenfelünk rendezte a sorokat, így javarészt mezőnyben folyó játék alakult ki kevés helyzettel. Mind a két csapaton látszott még a szezon eleji forma. A hajrában sikerült még egyszer betalálnunk, ezzel pedig bebiztosítottunk a győzelmünket. Kezdésnek nem volt rossz, de rengeteg dolgon kell még javítani. Dolgozunk tovább, gratulálok a srácoknak!