Molnár Benedek az MTK Budapestnél folytatja

Fotó: MTK Budapest

Hazánk legrégebben alapított, patinás utánpótlásnevelő műhelyében, a Sándor Károly Akadémián folytatja pályafutását 15 éves játékosunk, Molnár Benedek! Tehetségünk tavaly ősszel győzte meg az MTK-t arról, hogy van benne potenciál.

 

Öt éve került klubunk utánpótlásába Molnár Benedek, akiben nagy potenciált láttunk. Amint azt a mostani búcsúja jelzi, nem tévedtünk: a nagy munkabírású, jó keringéssel felvértezett, mindig az utolsó leheletéig küzdő tehetségünk rendre az idősebb korosztályokban futballozott, ahol mindig megállta a helyét.

– A bal oldali védőként és szélsőként is bevethető Benedeket tavaly ősszel egy tesztre invitálták a Sándor Károly Akadémiára, az ország legrégebbi, patinás utánpótlásnevelő műhelyébe, amely a legtöbb játékost adta a magyar futballnak – fogalmazott sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar. – Három napot töltött az akadémián, s ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy meggyőzze a szakmai vezetőket arról, érdemes szerződtetni. Nagyon örülünk annak, hogy ott is meglátták benne a potenciált: mindez egyrészt azt jelenti, hogy annak idején mi is jó szemmel választottuk ki Benedeket, másrészt azt bizonyítja, hogy az elmúlt években minőségi szakmai munkát végeztünk vele! Köztudott, hogy a két klub, az MTK és a Szentlőrinc jó viszonyt ápol egymással, büszkék vagyunk rá, hogy ezúttal mi is tudtunk adni valamit a nagy múltú fővárosi egyesületnek. Bízom benne, hogy Benedek a folytatásban kibontakoztatja a benne rejlő értékeket, és szép felnőtt pályafutást fut be!

Tizenöt éves tehetségünk már a Sándor Károly Akadémia vendégszeretetét és színvonalas szakmai munkáját élvezi.

– Már az őszi teszt alatt megtetszett az a közeg, ami az akadémiára jellemző – mesélte Benedek. – Nagy álmom valósult meg azzal, hogy szerződtettek, s ennek köszönhetően a következő években itt fejlődhetek tovább. Néhány nap alatt szembesültem vele, hogy sűrű napjaim lesznek, sok edzésünk van, különösen az egyéni képzéseket élvezem. Ezúton is szeretném megköszönni a Szentlőrincnek, hogy mindig mindenben a segítségemre volt, és támogatott abban is, hogy egy szinttel feljebb léphessek!

Sok sikert kívánunk a továbbiakra, Benedek!