Boldog, hogy a nap huszonnégy órájában a futballal foglalkozhat

Fotó: Kovácsevics Dusán

Új cikksorozatunkban sportegyesületünk utánpótlásedzőit mutatjuk be olvasóinknak. U15-ös csapatunk edzője, Szolga Gorán Ausztriában kezdett edzősködni, öt éve pedig visszatért oda, ahol a foci iránti szeretete alakult ki.

 

Hogyan kerültél a Szentlőrinci Sportegyesülethez?

- 2017-ben hazaköltöztem Ausztriából, ahol már elkezdtem az utánpótlásban edzősködni, ezáltal belekóstolhattam egy másik futballkultúrába is. Hazaköltözésem után egyértelmű volt számomra, hogy itthon is ezen a vonalon szeretnék elhelyezkedni és Szentlőrincen kaptam lehetőséget. Jelenleg az U15-ös korosztály vezetőedzőjeként dolgozom, ez az ötödik szezonom a Szentlőrinc SE-nél.

Hogyan került képbe az edzői pálya számodra?

- Fiatalabb koromban nem gondoltam volna, hogy az ez a pálya mellett teszem le a voksom. Mint említettem, Ausztriában kértek fel először ilyen jellegű feladatra, amit kis hezitálást követően édesapám javaslatára elfogadtam. Talán egy kis segítség számomra, hogy édesanyám óvónő, igy egy kis pedagógiai érzéket is örököltem. Jó döntés volt! 

Mennyi áldozattal jár az edzősködés? 

- Sok lemondással jár, de aki futballozott előtte, annak ez nem újdonság. Hala az égnek tavaly augusztus óta huszonnégy órában a labdarúgás tölti ki az időmet, aminek nagyon örülök!

Van-e bármilyen pillanat az edzői pályafutásodból, amit kiemelnél?

- Sok szép emlékem van, de nem szeretnék egyet sem kiemelni. Talán pár év múlva majd szívesebben beszélek erről, ha valamelyik játékosom bemutatkozik a felnőtt futballban is.

Mik a kitűzött céljaid az idei- és a jövő évi szezonra?

- Kimondott kitűzött céljaim nincsenek, bár jól szerepelünk a bajnokságban. Nekem az nagyobb visszaigazolás, hogy négy-öt labdarúgómért is bejelentkeztek kiemelt akadémiák, ami ebben a korban többet ér mindennél, hiszen ez a visszajelzése a jól elvégzett munkának. Szeretnék a jövőben minél magasabb edzői papírt szerezni, aztán majd az idő eldönti, hogy merre visz az utam!

Mivel szoktad elütni a szabadidődet?

- Imádok szabadidőmben horgászni, ez az, ami teljesen kikapcsol. Továbbá amikor csak tehetem, igyekszem rengeteg időt tölteni a családom, illetve a barátaim társaságában!