„Úgy tűnik, hogy ez nálunk családi hagyomány!”

Fotó: Kovácsevics Dusán

Úgy véli, hogy jól megértik egymást a gyerekekkel, ezáltal pedig igyekszik továbbadni a labdarúgás iránti szeretetét. Mai interjúnkban sportegyesületünk U9-es együttesének edzőjével, Kurucsai Kornénnal beszélgettünk.

 

Hogyan kerültél a Szentlőrinci Sportegyesülethez?

- Két évvel ezelőtt, a Grassroots tanfolyam elvégzését követően Nagy Ronald kollégámnak köszönhetően keresett meg a Szentlőrinci Sportegyesület. Két dolog miatt is örültem ennek a lehetőségnek: egyrészt nagyon szerettem volna minél előbb elkezdeni foglalkozni „gyerkőcökkel”, ráadásul egy olyan közegben, ahol van kitől tanulnom, és ahol minden adott a sikeres edzői munkához. Másrészt egy olyan egyesülethez térhettem vissza, ahol utánpótlásjátékosként már megfordultam és remekül éreztem magam.

Miért és mikor szeretted meg az edzői pályát?

- Egész életemben imádtam ezt a sportágat, valamint a gyerekekkel is úgy érzem, hogy jól ki tudok jönni. Édesapám és nagyapám is megfordultak az edzői pályán, így csak idő kérdése volt, hogy mikor kezdem el én is a saját edzői pályafutásomat. Úgy tűnik, hogy ez nálunk családi hagyomány!

Mennyi áldozattal jár ez a munka?

- Miután nagyon élvezem az edzéseket, nem igazán érzem, hogy nagy áldozatokat kellene hoznom ez a munka miatt. Egyedül talán csak azt tudnám megemlíteni, hogy az amúgy sem túl sok szabadidőm így még kevesebbre redukálódik, de megéri!

Van-e bármilyen pillanat az edzői pályafutásodból, amit kiemelnél?

- Nem tudnék kiemelni egyetlen pillanatot sem. Számomra az a legnagyobb boldogság, amikor a gyerekek örömmel az arcukon lépnek be a sporttelepre és izgatottan várják már a közös munkát.

Mik a kitűzött céljaid az idei és a jövő évi szezonra?

- Az a célom az idei szezonra, hogy a kialakult szép létszámunk megmaradjon és az év végén minél több olyan játékost tudjunk a "nagyobbakhoz" adni, akik abban a korosztályban is megállják a helyüket.

Mivel szoktad elütni a szabadidődet?

- A szabadidőmet általában meccsnézéssel és videójátékokkal szoktam eltölteni.