Utánpótlás összefoglaló (3. forduló)

Múlt héten az összes nagypályás utánpótlás csapatunk a Szekszárd ellen lépett pályára.

Mind a négy nagypályás utánpótlás csapatunk a Szekszárd ellen mérkőzött meg múlt héten. Amíg az U14-es és U15-ös korosztályaink idegenben, addig U17-es és U19-es csapatunk hazai pályán fogadta a Tolna megyeieket.

 

U14-es csapatunk sajnos nagyobb különbségű vereséget szenvedett a Szekszárd otthonában. A találkozó végig jó iramú volt és mind a két oldalon igyekeztek a fiatalok folyamatos támadófocit játszani.


A találkozó ellenére Egri Krisztián elégedett volt a játékkal.

 

- A vereség ellenére a csapatom játékával elégedett vagyok. Nagyon kemény, hajtós mérkőzés volt, amelyen végig csapatként dolgoztunk. A tanulási folyamatnak ez is része.

 

MLSZ U-14 II. osztály Dél-Nyugat 3. forduló:
Szekszárdi UFC – Szentlőrinc SE 7-2

 

Szentlőrinc SE: Varga B. – Nagy, Szili, Kunsági, Molnár – Miklós, Gergics, Egri, Lakatos – Major, Varga B.
Gólok: az MLSZ adatbankjából hiányzó adatok miatt később lesz beírva.

 

U15-ös együttesünk jóval szorosabb, fordulatos mérkőzést játszott a Szekszárddal. A találkozó 32. percében Mang Brendon révén megszereztük a vezetést és a szünetig maradt is az 1-0-ás eredmény. A második játékrész 50. percében Tanos Márton egyenlíteni tudott a hazai csapatból, azonban két perccel később Tóth Dániel révén újra megszereztük a vezetést. A 69. percben sikerült a szekszárdiaknak az újabb egyenlítés és a 77., majd a 79. percben sikerült két gólt szerezve megfordítaniuk és megnyerniük a találkozót.

 

A mérkőzés után Batári Tamás elmondta, hogy a vereség ellenére jár a gratuláció a játékosoknak.

 

-Egy nagyon jó csapattal találkoztunk. Az amúgy is több hiányzó játékosunk miatt eltervezett összeállításon még a mérkőzés előtti reggelen is kényszerűségből változtatni kellett. Mindezek ellenére egy nagyon jó és élvezetes mérkőzést játszottunk. Az első félidőben az történt, amit vártunk és megbeszéltünk. Irányítani tudtuk a játékot és a vezetést is sikerült megszerezni. A második félidőben is fegyelmezetten és tudásunkhoz mérten jól tartottuk a hazai csapatot, de az idő előre haladtával sajnos egyre több hiba csúszott a játékunkba. Amíg a Szekszárd öt friss játékost is be tudott vetni, addig mi ezt nem tudtuk megtenni, és az utolsó tíz percre elfogytunk. A frissebb hazaiak kihasználták azokat a hibákat, amiket már nem tudtunk korrigálni. Mindezek ellenére meg kell dicsérni az összes pályára lépő játékosunkat, mert nagyon motiváltan és jól játszottak! Egy, a mi szintünkön nagyon jó csapattól szenvedtünk vereséget. A 69. percig több volt a mérkőzésben a számszerű eredményt tekintve, de úgy látszik, hogy ilyen létszámmal még többet kell tenni a szerencséért és a sikerért. Addig nem marad más, mint gratulálni a győztesnek.

 

MLSZ U-15 II. osztály Dél-Nyugat 3. forduló:

Szekszárdi UFC – Szentlőrinc SE 4-2 (0-1)

 

Szentlőrinc SE: Havas - Nagy G., Katona, Nagy Sz., Kovácsevics - Király - Csonka, Tóth M., Mang, Tóth D. - Snobl (Horváth, 41.)

Gólok: 0-1 Mang (32.), 1-1 Tanos (50.), 1-2 Tóth D. (52.), 2-2 Czövek (69.), 3-2 Buti (77.), 4-2 Till (79.)

 

U17-es csapatunknak se sikerült a pontszerzés hazai pályán a Szekszárd ellen. Már a mérkőzés első percében megszerezte a vezetést a vendég együttes Sütő Endre találatával és a 11. percben Vodli Soma már kettőre növelte a Tolna megyeiek előnyét. A 20. percben Molnár Tamás révén szépíteni tudott csapatunk, de több gól nem született az összecsapáson és maradt a 2-1-es szekszárdi siker.

 

Pichler Gábor elmondta, hogy amíg az egyéni hibák nem lesznek kijavítva, addig nem lesz eredmény.

 

-Sajnos a második olyan mérkőzést játszottuk, amikor játékban felülmúltuk az ellenfelünket, de 3 pont helyett 1-, illetve jelen esetben 0 pontot tudtunk szerezni. A csapatomnak hiányzik az eleje és a vége, hátul rengeteg a súlyos egyéni hiba, amit gólokkal büntetnek, elől pedig ziccerek sokaságát hagyjuk ki. Amíg ezen nem tudunk változtatni, addig hiába domináljuk a mérkőzéseket, nem leszünk eredményesek. U17 már az a korosztály, ahol igenis számít az eredmény, ezért egyelőre csalódott vagyok, de dolgozunk tovább!

 

MLSZ U-17 III. osztály Dél-Nyugat 3. forduló:

Szentlőrinc SE – Szekszárdi UFC 1-2 (1-2)

 

Szentlőrinc SE: Vass - Varga R., Mike, Nyaka, Glávics (Rákóczi, 75.) - Varga K., Szekeres - Pataki, Berta (Árvavári, 62.), Baumhakl – Molnár

Gólok: 0-1 Sütő (1.), 0-2 Vodli (11.), 1-2 Molnár (20.)

 

Nem kezdődött jól U19-es csapatunk számára a Szekszárd elleni mérkőzés: a 4. percben Kovács Róbert megszerezte a vezetést a vendégeknek. A korai gól megzavarta a lőrinci fiatalokat és a félidőig nem is változott a mérkőzés állása. A második játékrészben már a jobbik arcát mutatták ifistáink, a fiúk egy pillanatig sem adták fel a küzdelmet a három pont itthon tartásáért, sorra építették támadásaikat és a 71. percben meg is lett az eredménye: Tóth Máté Zsolt egyenlíteni tudott majd 10 percre rá már a vezetést is megszerezte csapatunknak. A 83. percben aztán Pretzl Milán  tette fel az i-re a pontot a harmadik szentlőrinci találattal, és a hosszabbításban esett öngól ellenére értékes három pontot gyűjtött be együttesünk. 

 

MLSZ U-19 III. osztály Dél-Nyugat 3. forduló:

Szentlőrinc SE – Szekszárdi UFC 3-2 (1-1)

 

Szentlőrinc SE: Gyalus – Kövesdi, Kerti (Paizs, 33.), Darabos, Mozsgai – Kovácsevics (Pretzl, 33.), Gáyer, Slavonics, Meglicser (Baráth, 57.) – Tóth, Koleszár (Laki, 85.)

Gólok: 0-1 Kovács (4.), 1-1 Tóth (71.), 2-1 Tóth (81.), 3-1 Pretzl (83.), 3-2 Slavonics (93., öngól)