Újra a harmadik vonalban! (2014/2015)

A tizenhármas sem mindig szerencsétlen szám

Újoncként, a harmadik vonalba, de egy másik csoportba tért vissza az együttes. Az NB III Közép csoportjában előre lehetett tudni, nehéz év vár mindenkire. Végül azért simán sikerült megőrizni a tagságot, a táblázat 13. helyén végzett a klub. Ami ezek szerint nem is annyira balszerencsés pozíciót, mint azt a babonák tartják. Legalábbis a befejezett sorozat ezt mutatta meg.

A kispadon Nagy Tamásnak 22 meccs jutott, egy alkalommal Nagy Gábor helyettesítette, még a kilencedik játéknapon. A hajrában, hét összecsapás erejéig Lőrinc Antal töltötte be a vezetőedzői posztot. Akadtak tehát gondok, változások, ám azért a végére minden megoldódott. A kezdeti nehézségek után sikerült felvenni a megfelelő fordulatszámot.

Az első igazi sikerre három hétig kellett várni, akkor a korábban NB I-es SZEOL maradt alul vendégként, 2-0-ra. Ez jót tett az önbizalomnak, a fiúk elhitték, lehet mit keresniük az osztályban. Ráadásul az őszi zárás szintén remekül sikerült. Előbb 1 pontot hozott a Monor elleni csata hazai környezetben, azt követően meg Maglódon győzött a gárda. Az a 4 pont úgy kellett, mint tanyára a villanyáram.

A hosszú pihenőt követően, tavasszal négy döntetlen érkezett sorozatban. Amiről azt sem lehetett tudni, ürülni, esetleg mérgelődni kellett volna miatta? Mert az apró pontok nem fizettek jól, a végén viszont kiderült, fontos pillanatokban születtek meg.

Az utolsó hét mérkőzésen viszont három nyeréssel minden megoldódott. Akkor pontosztozkodásoknak már nem jutott tér. Különösen a Gyula elleni 3-2-es idegtépő diadal volt kiemelten lényeges 90 perc.

Egyénileg Lóth József volt a legtöbb esetben a pályán, pontosabban mind a 30 találkozón. Játékpercekben ellenben Hajnal Gábor megelőzte őt, a maga 29 fellépésével is. Tóth Márk neve mellé 27 vonás kerülhetett a szezon során.

A 37 gólból Tóth Márk 12-öt vállalt el, őt követte Lóth József a maga 6-jával, köszönhető mindez nagy rutinjának is. Pontosan 5-ig jutott Gránicz Patrik, a fiatal támadó, amivel harmadikként végzett.

Négy hálóőr védte a saját kaput, amibe 50 gól esett. Ebből Németh Martin kapott 32-őt, Ivancsics Alex 13-at, Homolya Zsolt 4-et. Veriga István meg 1-et érezhetett magáénak, ha nem is teljes mértékben. Mert védők is benne lehettek a buliban, de ez már mindegy is.

Akik pályára léptek: Bartal Bence, Benke Viktor, Berdó Valentin, Berkics György, Bodor Lóránd, Bodor Márkó, Gránicz Patrik, Homolya Zsolt, Ivancsics Alex, Kalmár Zsolt, Kántor Dávid, Kiss Márk, Kónya Kornél, Leipold Péter, Lóth József, Markó Krisztián, Mezei Olivér, Németh Martin, Rózsa Árpád, Schneider Bence, Tóth Ákos, Tóth Márk, Turi I. Tamás, Turi II Tamás, Vadas Zalán, Várda Ákos, Veriga István, Zámbó József, Zsebe Attila.