Egy új korszak kezdete (1999/2000)

A naptárak 1999-et, nyár végét mutatták, amikor elkezdődött a bajnokság. Talán kevesen hitték volna, bíztak benne, hogy néha szinte önnön kereteit átlépve, a lehetőségeit már-már túlhaladva, a Szentlőrinc együttese elindul egy hosszú úton, ahol általában a sikerek voltak a jellemzőek.

Mint az ilyen, vagy ehhez hasonló sporttörténeti pillanatokat, ezt is érdemes megjegyezni, leírni. Egy szép napon, egészen pontosan augusztus 15-én, az ellenfél Újpetre csapata volt, a szentlőrinci pályán. A végeredmény pedig 3-0, a hazaiak javára. Talán nem felesleges egy pillanatra felidézni azt a gárdát, amelyik a pályán volt, egy új korszak nyitányán: Kurucz István, Szabó I Csaba, Nagy György, Reith Róbert, Lakatos László, Becker István, Knézics Barna, Csépán Norbert, Horváth Róbert, Nyaka Tamás, valamint Pfeiffer Ferenc lehetett a kezdő tizenegy része. Csereként jutott szóhoz Fábián Róbert, no meg Nyaka Szilárd. A vezetőedzői posztot Csordás István töltötte be. Velük indult el minden, ami máig is tart.

A táblázat 1. helyén, 2000. június 17-én, a záró forduló lefújása után ugyanis a Szentlőrinc állt. A 30 mérkőzésből 20-at nyertek meg a fiúk, 6 döntetlen mellett csupán 4 vereség szerepelt a mérlegükben. Azzal a teljesítménnyel, az alakulat, már Mészáros Ferenc tavaszi szakmai irányítása mellett, az NB III Dráva-csoportjába jutott fel.

Összesen 24 labdarúgó kapott szerepet, hosszabb-rövidebb időre a mérkőzések során. Közülük a legtöbb lehetőség Lakatos Lászlónak jutott, a 29 fellépésével. De a 28 meccses Kurucz István kapuvédő, valamint az ugyannyit játszó Nagy György, illetve Pfeiffer Ferenc szintén oszlopos tagnak nevezhető, minden túlzás nélkül.

A házi gólkirályi címet Szabó II Csaba érdemelte ki, aki az idény során 15 esetben talált be az ellenfelek hálójába. Ha ehhez hozzátesszük, hogy csupán tavasszal volt ’1őrinci színekben a gyepen, akkor mindenképpen bravúros fél idényről emlékezhetünk meg az esetében. A Magyarszéknek 4-et vágott be, ami idényrekord volt. Mögötte Lakatos László következett, a maga 14 góljával.

Akik kivívták az első helyet: Armbruszt János, Baranyi Róbert, Becker István, Csépán Norbert, Fábián Róbert, Horváth Róbert, Illin Zoltán, Jagicza Gábor, Kaiser Szilárd, Knézics Barna, Kocsis István, Korosecz Tamás, Kurucz István, Lakatos László, Lőrincz Sándor, Miczek Zsolt, Nagy György, Nyaka Szilárd, Nyaka Tamás, Pfeiffer Ferenc, Reith Róbert, Stájer István, Szabó I Csaba, Szabó II Csaba. Edzők: Csordás István, Mészáros Ferenc.