Ezüstösen fénylő szezon (2001/2002)

Története harmadik sikeres évadjában, a Szentlőrinc a 2. helyen végzett, a labdarúgó NB III Dráva-csoportjában. Ez volt az a szezon, amikor a gárda már egyértelműen meghatározó volt a maga osztályában. Erre utal a hazai veretlenségük is, két döntetlennel, tizenegy győzelem mellett.

Érdekes, egyben értékes sorozattal kezdte az évadot a Szentlőrinc. Hiszen az első tíz játéknapon, 2001. augusztus 11-től október 14-ig, senki sem tudta megverni Ott József edző csapatát. A hat győzelem mellett négy döntetlen állt a gárda neve mellett. Ebből is látszik, erős játékoskerettel vette fel a versenyt a vetélytársakkal a ’lőrinci együttes.

A végső pillanatban, 2002. június havának elején, amikor a táblázat megmerevedett, a Szentlőrinc állt a második helyen. A 26 csatából 17-et megnyertek, 7 döntetlen mellett csupán 2 vereség állt abban a sorban, ahol ők voltak megtalálhatóak. Szereztek 67 gólt, kaptak 19-et, elértek 58 pontot. Otthon két vetélytársuknak engedték meg a pontszerzést.

A huszonhat játéknap során összesen 22 játékos kapott lehetőséget a játékra. Közülük Elmájer Tibor volt az egyetlen, aki végig, pontosabban majdnem hiánytalanul ott lehetett a gyepen. Mert azért a 18 végigfocizott meccs mellett 6 esetben lecserélték, 2 alkalommal viszont csak később álhatott be, a többiek közé. A 25 fellépéses Antal Sándor után a 24-esek állnak, mégpedig Lakatos László, Orlovics Gyula, valamint Zámbó József.

Házi gólkirályként Lakatos Lászlót ünnepelhették a csapattársak, a sportvezetők, illetve a szurkolók. A játékos 19 gólig jutott. Ebből akadt egy 5-ös is, ami ritkaságnak számít, mindenhol. Ehhez hozzá kell tenni, azon a napon, a Lenti ellen, az utolsó játéknapon, 14-2 volt a végeredmény. Ez egy nagyon nehezen megdönthető klubcsúcs, bajnoki találkozón. Persze soha nem lehet tudni, ám jelenleg ezt tarthatjuk számon a legtöbb gól, illetve a legnagyobb különbség kategóriában. Lakatos mögött, eredményességben Szabó II Csaba következett, a maga 9 villanásával.

Két kapus állhatott a gólvonalon, a bajnokság során. De nagyon eltérőek voltak a hálóőrök lehetőségei. Hiszen, amíg Antal Sándor 25 esetben védhetett (12-szer nem kapott gólt), addig Kurucz István számára csak egy esemény adatott meg (a korábban már említett Lenti ellenében).

Talán nem hiba másodszor is megemlíteni a történeti összefoglalóban Ott Józsefet. Azt a szakembert, aki ekkor töltötte első évadját a Szentlőrinc alakulatának élén, elejétől a végéig. Méghozzá kiválóan állva meg a helyét.

Akik pályára léptek: Antal Sándor, Armbruszt János, Berkics György, Csépán Norbert, Csizmadia Ferenc, Elmájer Tibor, Jancsi Zoltán, Kurucz István, Lakatos László, Lőrincz Sándor, Miczek Zsolt, Morvai Ferenc, Nagy György, Orlovics Gyula, Papes Gábor, Pincehelyi Zsolt, Reith Róbert, Sági Péter, Szabó II Csaba, Varga Zoltán, Zámbó József.